Zelensky oppfordrer NATO til å lansere forebyggende angrep på Russland

0
Kilde: Lowy Institute

Russland sier Zelensky prøver å starte tredje verdenskrig, ukrainske tjenestemenn prøvde å bagatellisere kommentarene.

Av Dave DeCamp, Anti-War, 6. oktober, 2022

Ukrainas president Volodymyr Zelensky oppfordret på torsdag (6. oktober 2022) NATO til å iverksette et «forebyggende angrep» mot Russland for å forhindre Moskva fra å bruke atomvåpen, et trekk som nesten helt sikkert ville utløse tredje verdenskrig og muligens atomkrig. (Krigsspill utført i USA, som begynner med konvensjonell krig mellom USA og Russland, utvikler seg fort til atomkrig. Daniel Ellesberg, varsleren av Pentagonpapirene, om USAs løgner om sitt forhold til Vietnam, sier at en konvensjonell krig mot en atommakt er galskap. Overs.merkn.)

«Hva skal NATO gjøre? Ekskluder muligheten for Russlands bruk av atomvåpen,» sa Zelensky, via videolink på et arrangement arrangert av den australske tenketanken Lowy Institute.

Utklipp fra det ukrainske nyhetsbyrået Interfax.

«Men det viktigste, jeg adresserer igjen det internasjonale samfunnet, er hvordan det var før 24. februar: forebyggende angrep, slik at de vet hva som vil skje hvis de bruker [en atombombe],» sa han. «Og ikke motsatt, å vente på at Russland skal slå til og så si ‘åh, det er slik du er, nå kan du ta det fra oss.’ Vurder hvordan du bruker press, en hensiktsmessig rekkefølge.»

Kreml reagerte fort på kommentarene og sa at Zelensky prøvde å utløse en verdenskrig. Ukrainske embetsrepresentanter forsøkte å bagatellisere hva Zelensky sa, der hans rådgiver Mykhailo Podolyak insisterte på at Zelensky «ikke sa noe om et forebyggende atomangrep» mot Russland.

Serhii Nikiforov, Zelenskys pressesekretær, sa også at den ukrainske lederen ikke oppfordret til et atomangrep og hevdet at han snakket om andre handlinger, som sanksjoner. «Presidenten snakket om perioden før 24.02.22. Forebyggende tiltak burde ha blitt brukt på den tiden for å forhindre at Russland startet en krig. Jeg vil minne om at de eneste tiltakene som ble diskutert på den tiden var forebyggende sanksjoner», sier han.

Men Zelensky har tidligere oppfordret til direkte amerikansk- og NATOs militære intervensjon i konflikten. Tidligere i krigen presset Zelensky hardt på for at vestmaktene skulle innføre en «flyforbudssone» over Ukraina, som ville ha krevd nedskyting av russiske krigsfly og bombing av rakettsystemene for bakke-til-luft raketter inne i Russland.


Forfatter: Dave DeCamp

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Les alle innlegg av Dave DeCamp: https://news.antiwar.com/author/dave_decamp/

Zelensky Calls for NATO to Launch Preemptive Strike on Russia – News From Antiwar.com

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelVelger småbrukerne en bondeopprører?
Neste artikkelNobelkomitéen er seg sjøl lik – enda en pris til provestlige grupper
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.