Pressa feirer angrepet på forsyningslinje til Krim – kan føre til ytterligere opptrapping

0
Skjermdump fra video

Kertsj-brua, som er den direkte forsyningslinja til Krim ble sprengt i en voldsom eksplosjon 8. oktober og delvis ødelagt. Dette har utløst jubel i norsk presse, der for eksempel VG skriver:

– Prestisjetap for Putin personlig

Zelenskys rådgiver Mykhailo Podoljak skriver på Twitter:

Det er foreløpig uklart hva som sprengte bruelementet og hvem som gjord det. Det ble tidlig hevdet at det var en trailer med ugrasmiddel som eksploderte. Men det er også publisert videoer som antyder at det ble brukt en undervannsdrone.

Ukrainas forsvar skal ha tatt på seg ansvaret for sprengninga, men likevel er ansvaret fortsatt uklart. Hva var NATOs og USAs rolle.

Brua ble ikke helt ødelagt på sprengningsstedet, og togtrafikken skal være i gang igjen.

Fra russisk side oppfattes dette som et målrettet angrep på sivil infrastruktur, og det er ikke urimelig å anta at Russland nå vil kunne komme til å ramme sivil ukrainsk infrastruktur som hittil har vært spart. At det også oppfattes som et angrep på den russiske republikken.

Det meldes allerede om elektronisk krigføring mot tele- og datanettet og blinding av Starlink-satellittene som Ukraina er så avhengige av.

Brua blir nok fort reparert igjen, men den brua som kunne ført oss vekk fra spiralen i retning atomkrig er dessverre i ferd med å bli meget svak. Dette evner ikke norske redaktører å tenke over før de puster til krigseuforien.

Er det blitt så ille stelt at sjøl Donald Trump klarer å se dette klarere enn mesteparten av norske medier?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVestlige allierte ledet av Storbritannia saboterte foreløpig fredsavtale mellom Ukraina og Russland
Neste artikkelOPECs knyttneveslag mot Biden-administrasjonen