Media skjuler den fascistiske ideologien til ukrainsk milits som besøker Kongressen

0
Amerikanske og canadiske militære i møte med nazimilitsen Azov. Fra Azovs nettside. (2018)

Vestlige medier fortsetter å avnazifisere Ukraina ved å late som om nazigruppene i landet som de lenge har fordømt, nå er en harmløs samling av kjendiser.

Moon of Alabama, 5. oktober 2022

Man kan følge disse endringene gjennom forskjellige artikler i New York Times:

15. mars 2019:

På militærjakken hans var et symbol som ofte ble brukt av Azov-bataljonen, en ukrainsk nynazistisk paramilitær organisasjon.

11. februar 2020:

Forsvarere av den ukrainske Azov-bataljonen, som FBI kaller «en paramilitær enhet» beryktet for sin «tilknytning til nynazistisk ideologi», anklager oss for å være en del av en Kreml-kampanje for å «demonisere» gruppen.

17. mars 2022:

Facebook sa i forrige uke at de gjorde et unntak fra sine regler om antiekstremisme for å tillate ros til Ukrainas høyreekstreme militærenhet Azov-bataljonen, «kun i sammenheng med å forsvare Ukraina, eller i deres rolle som en del av Ukrainas nasjonalgarde».

29. april 2022:

Disse scenene er fra videoer delt på nettet de siste dagene av Azov-regimentet, en enhet i det ukrainske militæret som sier at de ble tatt i labyrintlignende bunkere under Azovstal-stålverket i Mariupol, Ukraina.

Som jeg skrev tidligere:

Det som en gang var «en ukrainsk nynazistisk paramilitær organisasjon» som til og med FBI sa er beryktet for sin «tilknytning til nynazistisk ideologi» ble først ommerket som bare «ytre høyre» før det ble en vanlig «enhet i det ukrainske militæret».

I dag toppet New York Times denne utviklingen ved å gjøre en pressemelding fra den ukrainske regjeringen om til en tåredryppende historie om gjenforeningen av frigjorte Azov-tapere med familiene deres:

Frigitte Azov-kommandører har et følelsesmessig gjensyn med familiemedlemmer i Tyrkia.

Kommandører for Ukrainas berømte Azov-bataljon hadde en følelsesmessig gjenforening med sine familier i Tyrkia, sa ukrainske tjenestemenn, og hedret krigere som ble løslatt fra russisk fangenskap i forrige måned som en del av det største fangebyttet siden starten av krigen.

Blant de 215 ukrainske krigsfangene som ble løslatt i utvekslingen, var 108 medlemmer av Azov-bataljonen. Gruppens forsvar av Azovstal-stålverket i Mariupol – den sørlige havnebyen som ble desimert av russiske styrker i de første månedene av krigen – har blitt et mektig symbol på lidelsene som er påført av Russland og Ukrainas motstand.

I henhold til vilkårene for byttet må lederne for bataljonen forbli i Tyrkia til krigen er slutt som meglet fram i utvekslingen. Etter måneder med venting ble de gjenforent med familiemedlemmer på mandag, ifølge en uttalelse fra kontoret til president Volodymyr Zelensky i Ukraina og fotografier distribuert av den ukrainske presidentens pressetjeneste.

«Det er mange følelser,» sa Ukrainas førstedame, Olena Zelenska, som deltok på møtet, i et innlegg på Telegram. «Veien fram til dette øyeblikket var lang og vanskelig. Endelig klarte de å klemme hverandre».

Fru Zelenska sa at hun ga Azov-bataljonens medlemmer «takk fra Ukraina, fra presidenten og alle menneskene de kjemper for».

Den fascistiske Azov-bataljonen er integrert i de væpnede styrkene i Ukraina.

Hvordan kan noen som jobber i New York Times ikke skamme seg over denne hvitvaskingen av en dypt fascistisk organisasjon.

NYT er langt fra den eneste i ‘vestlig’ media som gjør dette. Det var lett å finne rundt 40 historier i tradisjonelle medier som mellom 2014 og april 2022 diskuterte den ‘kontroversielle’ nazi-ideologien til Azov og andre ukrainske militser. Så endret dekningen brått og gjorde disse fascistiske gruppene til harmløse patrioter.

Andre har gjort lignende analyser:

For å få en bedre følelse av hvordan canadiske mediers tilnærming til rapportering om Azov-regimentet (tidligere Azov-bataljonen) har endret seg gjennom årene, søkte vi etter hver omtale av gruppen i arkivene til Toronto Star, Globe and Mail, og National Post. Vi søkte også gjennom nettstedet til CBC News, samt noen av sendingene deres. Alle de 90 unike omtalene vi fant (per 10. august) ble samlet, sammen med beskrivelsen av Azov gitt i nevnte artikkel eller sending som ble notert for sammenligning.

Norske militære samarbeider tett med den nazistiske Azov-brigaden i Ukraina. Faksimile fra Azov-brigadens nettsider

Vi fant ut at disse nyhetsmediene (og teletjenestene mye av dekningen baserte seg på) gikk fra å direkte anerkjenne Azovs nynazistiske ideologi til å antyde at gruppen bare er «kontroversiell» eller har en «rutet fortid». Noen rapporter inkluderte ingen kvalifiseringer i det hele tatt, og presenterte ganske enkelt gruppen som bare en annen ukrainsk militærenhet som kjemper mot Russland.

Det er ikke bare media, men også politikere som har gjort helomvending fra å fordømme Azov og andre nazigrupper til å ønske dem velkommen som gjester i Washington DC.

27. mars 2018 rapporterte The Hill:

Kongressen forbyr våpen til ukrainsk milits knyttet til nynazister

En liten bestemmelse i det 2232 sider lange lovforslaget om offentlige utgifter som ble vedtatt forrige uke, forbyr amerikanske våpen å gå til en kontroversiell ultranasjonalistisk milits i Ukraina som åpent har akseptert nynazister i sine rekker.

Midler autorisert av kongressen de siste tre årene har inkludert et forbud mot amerikansk bistand til Ukraina å gå til Azov-bataljonen, men bestemmelsen ble fjernet før endelig godkjenning hvert år.

Imidlertid ble det stipulert om 1,3 billioner dollar i militær støtte som ble godkjent forrige uke at «ingen av midlene som gjøres tilgjengelig ved denne lov kan brukes til å gi våpen, trening eller annen bistand til Azov-bataljonen».

«Hvit overherredømme og nynazisme er uakseptabelt og har ingen plass i vår verden,» sa rep. Ro Khanna (D-Calif.), en frittalende kritiker av å gi våpen til Ukraina i en uttalelse til The Hill tirsdag. «Jeg er veldig glad for at den nylig vedtatte loven hindrer USA i å gi våpen- og treningshjelp til den nynazistiske Azov-bataljonen som kjemper i Ukraina».

Et år senere ble det språket igjen fjernet fra loven som godkjente støtten.

Tre år senere blir de samme nazistene møtt av fremtredende medlemmer av kongressen:

Demokratenes representant i California, Adam Schiff, som tok Russiagate-løgnen så langt som noen, inviterte nynazister som tjenestegjorde i Ukrainas Azov-bataljon til den amerikanske hovedstaden og møtte dem mandag.

«Den amerikanske venstresiden stiller seg åpent på linje med nazister mens de fremstiller hjemlig politisk opposisjon som nazister som utgjør en fare for demokratiet», sa Sean Adl-Tabatabai i en News Punch-analyse 27. september.

Hvor fort de ser ut til å glemme.

Azov-bataljonen bruker klassiske nazisymboler

For bare tre år siden signerte 40 amerikanske senatorer et brev der de krevde at Azov-bataljonen ble lagt til en liste over terrororganisasjoner.

Da det ble rapportert at Azov-bataljonen sto midt i kampen mot Russlands invasjon i år, behandlet imidlertid demokratene og deres allierte fra den tradisjonelle pressen dem mer som helter enn terrorister, sier kritikere.

Under besøket skal de ukrainske soldatene ha takket den amerikanske kongressen for milliardbistanden den har godkjent så langt… og deretter bedt om mer.

Det er en hel serie med bilder av demokratiske kongressmedlemmer og senatorer som møter slike grupper, lagt ut av Daria Kaleniuk, assisterende direktør for en ukrainsk aktivistgruppe kalt Anti-Corruption Action Centre. Dette er en amerikansk regjeringsfinansiert ikke-statlig organisasjon i Kiev. Sammen med Ukrainas kontroversielle nasjonale anti-korrupsjonsbyrå er det en politisk håndhever som anklager alle i Ukraina for «korrupsjon» så snart de avviker fra den USA-dikterte linjen. Tilbake i juli gikk det til og med etter Zelensky:

Mange politiske eksperter og anti-korrupsjonsaktivister så på fjerningen av Ivan Bakanov, leder av Ukrainas statlige etterretningstjeneste, SBU, og Iryna Venediktova, landets riksadvokat, ved presidentdekret som at Zelensky utnyttet ekstraordinær krigsmyndighet for å konsolidere sin egen makt.

«Det er ikke for å gjøre det som er rett. Det er for å få mer kontroll over våre øverste rettshåndhevelsesorganer», sa Tetiana Shevchuk, en advokat og aktivist ved det Kiev-baserte Anti-Corruption Action Center, i et intervju.

Medlemmer av Azov i mørke dresser i Kongressen.

Det USA-finansierte Anti-Corruption Action Center fremmer nå besøk av fascister til maktsenteret i USA. Demokratene ønsker dem velkommen. Deres hat mot alt Russisk lar dem alliere seg med selv de verste menneskene man kan tenke seg, mens den tradisjonelle pressen gir dekning for disse menneskenes hatefulle ideologi.


Opprinnelig publisert av Moon of Alabama:

Media Hide Fascist Ideology Of Ukrainian Militia Which Visit Congress

Oversatt til norsk for steigan.no av Runar B.

Forrige artikkelDet er noen hindre i veien for økt sjølforsyning, næringsindustrien er en av dem
Neste artikkelDerfor hevder toneangivende stemmer at tilskudd av vitamin C er uten effekt
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.