Langreist vann

0
Ørkenstorm i Dubai. Innfelt reklame for norsk eksportvann

Svært langreist og «bærekraftig» – Dubai åpner for å kjøpe drikkevann fra Fresh Water Norway i Brevik. Store muligheter for en 50 årskontrakt på 1 milliard liter drikkevann årlig avgjøres i nær framtid.

Av Romy Rohmann.

Bilder fra Fresh Water Norways hjemmeside, https://freshwaternorway.com/

Med fabrikken plassert rett ved havna i Brevik vil det ikke være noe behov for transport og omlasting, og tomme konteinere kan fylles med rent drikkevann på returen forklarer Fresh Water Norway.

Seniorpartner Sverre Christian Hammer i Fresh Water Norway, sier til Finansavisa 5.oktober:

I Norge er vi bortskjemt med sunt og ernæringsrikt vann som vi kan tappe og drikke rett fra springen. Til daglig tenker vi nok ikke over hva det betyr. Men det er slett ikke noen selvfølge ellers i verden.  

Fabrikken Fresh Water Norway kan levere 63,5 millioner liter mineralrikt drikkevann fra Porsgrunns drikkevannskilde, Mjøvann. De har sikret seg rettigheter til inntil 1 milliard liter vann i året.

DMCC (Frihandelssonen) i Dubai er nå i diskusjon med Fresh Water Norway om å selge og distribuere Norsk vann i en størrelsesorden på 1 milliard liter i året.

I midten av oktober skal det kommen en delegasjon fra den statlig eide frisonen i Dubai – DMCC – til fabrikken i Brevik for å diskutere rammene for et slikt samarbeid.

Styreleder i Alf Andersen i Fresh Water Norway sier til Finansavisen:

Vi er klare til å eksportere naturlig norsk drikkevann til regionen i samarbeid med DMCC.

DMCCs styreleder og adm. direktør Ahmed Bin Sulayem er opptatt av Fresh Waters’ tilgang til rent, naturlig drikkevann som kombinert med DMCCs handelsinfrastruktur kan bidra til å gi en betydelig mulighet til å møte en global utfordring på lang sikt og sier til Finansavisen:

Mer må gjøres snarest for å håndtere store miljømessige og sosiale utfordringer i forbindelse med global vannsikkerhet og plastkrisen i havene våre.

Fresh Water Norway markedsfører seg som en bedrift som er bærekraftig, det må antakelig være kartongen som vannet skal fylles på. Særlig bærekraftig kan det ikke være å frakte vann fra Norge til Dubai sjøl om det erstatter ballastvann.

Fresh Water Norway skriver på sine nettsider om sin bærekraftig emballasje :

(https://freshwaternorway.com/sustainability/)

Finansavisen: Emiratene åpner for norsk drikkevann

DMCC har signert et memorandum of understanding med Fresh Water Norway som tar sikte på å utforske utvidelse av vannforsyningskjeden og styrke vannsikkerheten gjennom regionen skriver DMCC på sin nyhetsside 4.oktober.

De skriver videre:

Samarbeidet, som skal støtte Fresh Water Norways fotfeste i UAE (De forente arabiske emirater) og utvide vannforsyningskjeden gjennom regionen, kan se 1 milliard liter rent naturlig drikkevann strømme gjennom Dubai hvert år, over en periode på 50 år, er designet for å styrke vannsikkerheten betydelig.                      

DMCC har planer om å lansere sitt eget vannsenter da de skriver at de har vært bekymret for den globale vannsikkerheten. Informasjon om dette vannsenteret vil de komme med i løpet av de kommende månedene.

Avtalen mellom DMCC og Fresh Water Norway vil være av betydning for begge parter skriver DMCC, da Fresh Water Norway vil kunne benytte seg av DMCCs tjenester, globale forbindelser og nettverk på tvers av forsyningskjeder.

Forrige artikkelLege: – Mange barn med hjertemuskelbetennelse pga CV-vaksine vil være døde innen få år
Neste artikkelStatskirurgen i Florida: 84% økning i hjerterelatert død blant vaksinerte unge menn