Kan flommen av løgner om Ukraina og Russland stanses?

0
Shutterstock

12. Oktober, 2022 av Larry Johnson

Som en som jobbet personlig i CIAs propagandakampanje med Afghanistan, i 1985–86, føler jeg meg ganske kvalifisert til å kommentere størrelsen og rekkevidden på den nåværende propagandakampanjen, som er ment å piske opp støtte i Vesten for Ukraina og galvanisere internasjonalt opprør mot Russland – den er titanisk og den er ute av kontroll.

Hvor skal man begynne? Hva med Kerch bro-fiaskoen? I utgangspunktet ble eksplosjonen på det vestbundne spennet av broen feiret vilt som en massiv triumf for Ukraina og et bittert nederlag for Russland. Associated Press-kontoen er representativ for reaksjonene i media:

En eksplosjon lørdag forårsaket delvis kollaps av en bro som forbinder Krim-halvøya med Russland, skadet en viktig forsyningsåre for Kremls vaklende krigsinnsats i Sør-Ukraina og traff et ruvende symbol på russisk makt i regionen.

Ingen tok umiddelbart på seg ansvaret for eksplosjonen, som drepte tre personer. Lederen for det russiskstøttede regionalparlamentet på Krim anklaget Ukraina, men Moskva fordelte ikke skyld. Ukrainske myndigheter har gjentatte ganger truet med å angripe broen, og noen hyllet ødeleggelsene lørdag. Men Kiev unnlot å ta ansvar.

Enhver dvelende tvil om at denne brobombingen var ukrainernes verk, ble visket ut da Kiev ga ut et spottende frimerke som vil bli utstedt i november for å feire seieren over russerne:

Det er ingen regjering i verden som kan komme opp med kunstverk og få byråkratisk godkjenning, for å minnes et terrorangrep, på den korte tiden Ukraina angivelig jobbet med dette. Dette var en skrytende gest av tvilsom intelligens – som å kaste en amerikansk fotball i bakken og få den tilbake i ballene:

YouTube player

Så i dag prøver Ukraina å nedtone sitt ansvar for det mislykkede oppdraget med å ta ut Kertsj-broen (ja, mislyktes, fordi trafikken flyter fremdeles over broen), og noen av Kievs mer mentalt utfordrede støttespillere insisterte på at dette var en russisk FSB-operasjon. Jeg fikk en e-post fra en av disse klovnene, en Mr. Lane, som skrev:

Jeg er 💯% Reagan «vi vinner de taper» og taper gjør de. Stort. Ukrainerne hadde forresten ingenting med broen å gjøre, det var totalt FSB-arbeid.

Skjønner du? Disse russerne er så jævla smarte og så mektige at de lurte ukrainerne til å lage et frimerke med bildet av to eksplosjoner på Kertsj-broen. Russland kan gjøre hva som helst, ser det ut til, når Vesten ønsker å fremstille Moskva som en 21. århundres Goliat.

Jeg tror at russisk etterretning hadde en viss anelse om dette komplottet og de involverte før eksplosjonen fant sted. Hvorfor? På grunn av hvor raskt FSB begynte å arrestere påståtte konspiratører.

Men Kerch bro-fiaskoen ser ut til å være en bitteliten hvit løgn sammenlignet med den monstrøse omgåelsen av sannheten som Biden-administrasjonen slapp løs i dag, med publiseringen av sin Nasjonale sikkerhetsstrategi for 2022. Sjekk ut denne kjempeløgnen (se side 25):

I løpet av det siste tiåret har den russiske regjeringen valgt å forfølge en imperialistisk utenrikspolitikk med mål om å velte nøkkelelementer i den internasjonale orden. Dette kulminerte i en fullskala invasjon av Ukraina i et forsøk på å velte landets regjering og bringe den under russisk kontroll. Men dette angrepet kom ikke ut av det blå; Det ble innledet av Russlands invasjon av Ukraina i 2014, landets militære intervensjon i Syria, landets mangeårige innsats for å destabilisere sine naboer ved hjelp av etterretnings- og cyberkapasiteter, og landets åpenbare forsøk på å undergrave interne demokratiske prosesser i land over hele Europa, Sentral-Asia og rundt om i verden. Russland har også blandet seg skamløst inn i amerikansk politikk og jobbet for å så splittelse blant det amerikanske folket. Og Russlands destabiliserende handlinger er ikke begrenset til den internasjonale arenaen. Innenlands krenker den russiske regjeringen under president Putin sine borgeres menneskerettigheter, undertrykker opposisjonen og stenger uavhengige medier. Russland har nå et stillestående politisk system som ikke svarer til folkets behov.

Mange løgner pakket inn i dette avsnittet. For det første ser det ut til at Biden-teamet er engasjert i psykologisk projisering når det erklærer at Russland forfølger «en imperialistisk utenrikspolitikk» som har til hensikt å «velte nøkkelelementer i den internasjonale orden». Hva? Russland «invaderte» ikke Donbass i 2014. Ukraina gjorde det. Russland intervenerte ikke ensidig i Syria, de ble bedt om å gi militær hjelp. Det er USA som brøt den angivelig hellige internasjonale orden ved å hjelpe til med å konstruere kuppet som styrtet den demokratisk valgte presidenten i Ukraina i 2014, styrtet regimet til Muammar Gaddafi og leverte våpen og trening til radikale islamister i Syria, som forsøkte å styrte Syrias president Assad. Gryta kaller kjelen svart?

Biden-folkene forstår tydeligvis ikke begrepet ironi. Samme dag som Biden-administrasjonen offentliggjør sin nasjonale sikkerhetsstrategi og anklager Russland for «skamløst» å blande seg inn i amerikansk politikk, grillet den amerikanske aktoren, John Durham, FBI-agenter i føderal rett og fikk dem til å innrømme at Steele-dossieret, som var en av de påståtte sannhetene for å etterforske Donald Trump for å ha samarbeidet med Russland, for å stjele 2016-valget, var en løgn. FBI-agent Auten innrømmet under avhør at det var null bekreftelse for de merkelige påstandene i Steele-dossieret:

Spørsmål: Og mellom 19. september 2016 og 21. oktober, da FBI sendte inn FISA-søknaden, var du i stand til å bekrefte eller verifisere i noe av FBI-systemet, de svært alvorlige påstandene som dossierrapportene inneholdt?

Svar: Nei.

FBI gjorde også henvendelser til andre medlemmer av etterretningssamfunnet for å finne bekreftende informasjon. De fant ingenting.

Spørsmål: Og hva kan du fortelle jurymedlemmene om hvorvidt noen av etterretningsorganene som FBI kontaktet for bekreftende informasjon, produserte noen bekreftende informasjon?

Svar: Vi fikk informasjon tilbake fra en rekke forskjellige byråer.

Spørsmål: Så, når det gjelder informasjonen du fikk tilbake fra byråene, bekreftet de spesifisiteten til spesifikke påstander som dossierrapportene inneholdt?

Svar: De bekreftet ikke de spesifikke påstandene, nei.

Enkelt sagt, den ubegrunnede påstanden om at Trump konspirerte med Russland var en total svindel. En løgn. En gigantisk løgn. Men dette faktum stoppet ikke Biden-folkene fra å prøve å holde den drittklampen flytende i punsjbollen.

Den nest siste setningen i åpningsavsnittet om Russland er ytterligere bevis på Biden-administrasjonens fullstendige mangel på selvbevissthet:

Innenlands krenker den russiske regjeringen under president Putin sine borgeres menneskerettigheter, undertrykker opposisjonen og stenger uavhengige medier.

Denne merkelige uttalelsen fra administrasjonen som har sperret inne hundrevis av demonstranter for overtredelser, som bruker FBI til å arrestere og trakassere politiske motstandere, og som rutinemessig presser sosiale medier til å knuse enhver som våger å utfordre regjeringens mislykkede politikk. Alex Berenson er bare ett grelt eksempel på dette misbruket. Hans forsøk på å rapportere om feilene i Covid-vaksinene ble knust av Twitter med full oppmuntring fra den amerikanske regjeringen. Likevel vil Biden at den amerikanske offentligheten skal kjøpe løgnen om at den største trusselen mot deres frihet kommer fra Russland, når det er hans egen regjering og politikk som fjerner konstitusjonelt beskyttede rettigheter.

Flommen av propaganda og desinformasjon om Russland og hva som skjer i Ukraina vil sannsynligvis ikke avta på kort sikt. Faktisk ser Biden og hans team ut til å doble innsatsen på spredning av merkelige usannheter. Her er forsvarsminister Lloyd Austins siste meningsløse uttalelse:

USAs forsvarsminister Lloyd Austin hyllet på onsdag Ukrainas «ekstraordinære framgang på slagmarken», som han delvis tilskrev «viktig» støtte fra NATO-allierte, inkludert milliarder av dollar i militærhjelp, sammen med humanitær og økonomisk bistand.

«Til tross for Putins nye angrep, har ukrainske styrker endret dynamikken i denne krigen,» sa Austin på et to dager langt møte mellom NATOs forsvars-ministre i alliansens hovedkvarter i Brussel.

«De har frigjort hundrevis av byer fra russisk okkupasjon. De har gjenerobret tusenvis av kvadratkilometer av landet sitt,» sier Austin, som ledet et amerikansk-ledet kontaktgruppemøte for ukrainaforsvaret.

Anser Austin Ukrainas manglende evne til å stoppe Russlands missilbombardement de siste dagene, som en «ekstraordinær fremgang» for ukrainerne? Så lenge denne typen vrangforestillinger smitter vestlige ledere, vil nedslaktingen av ukrainere fortsette. Hvis du møter noen som insisterer på at løgner som disse ikke forårsaker varig skade, bør du arrangere en tur for den personen til kirkegårdene som fylles opp i hele Ukraina.

Can The Flood of Lies About Ukraine and Russia Be Staunched? – A Son of the New American Revolution (sonar21.com)

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.


Larry C Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry ga opplæring til US Military’s Special Operations-fellesskap i 24 år. Han har blitt utskjelt av høyre og venstre, noe som betyr at han må gjøre noe riktig.

Forrige artikkelFikk 12.000 kroner i bot for å nekte PCR-test
Neste artikkelForestillinga om «putinismen» er ein antikommunistisk, konservativ ideologi
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.