Journalistikk à la Aftenposten

0
Illustrasjon: Shutterstock

Av George Chabert, Trondheim.

Tv-kanalen RT, 23.10.2022:

«RT suspenderer verten etter «ekle» kommentarer om ukrainske barn. Kringkasterens sjefredaktør fordømmer Anton Krasovskys uttalelse på vegne av nettverkets hele stab. RT-sjefredaktør Margarita Simonyan har tatt avstand fra kommentarer fra den russiskspråklige kringkasteren Anton Krasovsky som sa at ukrainske barn bør «druknes», og  har suspendert kontrakten hans. Simonyan sa at hun suspenderer kontrakten hans med kringkasteren, «fordi verken jeg eller resten av RT-staben kan tillate tanken på at en av oss er i stand til å dele slikt tull. For barna i Ukraina, så vel som barna i Donbass, og alle andre barn, ønsker jeg at alt dette tar slutt så snart som mulig, og at de kan leve og studere i fred igjen – på språket de anser som sitt morsmål.»»

Tv-kanalen RT, 24.10.2022:

«Suspendert RT-vert under føderal etterforskning. Politiet har beordret en etterforskning av Anton Krasovskys uttalelser om å drukne ukrainske barn.»

Aftenposten 26.10.2022:

«Russisk statsfjernsyn sender oppfordringer om å drukne og brenne ukrainske barn. En av lederne for Tv-kanalen RT, programleder Anton Krassovskij, sa at ukrainske barn som kritiserte Russland, burde bli «kastet rett i en elv med sterk strøm.» Alternativt, sa han, kunne de dyttes inn i trehytter og brennes levende. Han sa at Ukraina ikke burde eksistere, og at ukrainere som gjør motstand mot Russland, burde bli skutt.» Tekstforfatter Lene Skogstrøm er nyhetsjournalist i Aftenposten.

Pikant detalj: Krasovsky ble først anerkjent i vårt lille ville Vesten som LGHBT++ aktivist. Til tross for hans modige motstand mot Putins såkalte «homofil propagandalov», ledet han et program på Tv-kanalen RT kalt ‘Антонимы’ (Antonymer – ord med motsatt betydning).

 

Forrige artikkelÅpent brev til Camilla Stoltenberg
Neste artikkelVerdiløse «progressive» trekker mild fredsoppfordring etter press fra krigshisserne