Hvordan Vesten brakte krig til Ukraina

0
Dr. Benjamin Abelow

Katie Halper og Aaron Maté intervjuer Dr. Benjamin Abelow.

Av Eric Garris, Anti-War, 29. September 2022

Katie Halper og Aaron Maté på Useful Idiots – Nyttige Idioter, intervjuer Dr. Benjamin Abelow, forfatter av Hvordan Vesten brakte krig til Ukraina: Forstå hvordan USAs og NATOs politikk førte til krise, krig og risikoen for atomkatastrofe.

Forsker og forfatter Dr. Ben Abelow, en forsker som lobbyerte Kongressen om atomvåpenpolitikk, slutter seg til Nyttige idioter for å forklare, som hans nye bok argumenterer, hvordan Vesten brakte krig til Ukraina.

 (videoen er satt til 13:45, starten på Abelows intervju, men åpningen av showet er veldig underholdende også)

«USAs mål,» sier Abelow, «er ikke å redde ukrainere, men å svekke Russlands militære til de ikke vil være i stand til å kjempe i fremtiden. Og mens noen sier at å stoppe Russland er et humanitært mål, er måten man vil svekke Russlands militære på, å holde en utvidet krig gående og kjempe til den siste ukrainer.»

Abelow analyserer historien om denne kalde krigen, aggresjonen fra hver side, og hykleriet i argumentet om at Ukraina har en hellig rett til å bli med i NATO.

Retten til å bli med i NATO er retten til å plassere et vestlig militærarsenal ved Russlands grense. Hvis Russland inngikk en militærallianse med Canada eller Mexico, ville ikke amerikanske ledere snakke om deres rett til å gjøre det.»

Om denne ukens nyheter om at Putin kunngjør militær eskalering og gir en tynt tilslørt trussel om atomkrig, advarer Dr. Abelow:

«Jeg håper det blir tatt på alvor.»

Det er skumle tider. Så spenn deg fast, kok litt Nyquil-kylling og gjør deg klar for denne ukens episode av Useful Idiots. Sjekk det ut nå:

Katie Halper and Aaron Maté inteview Dr. Benjamin Abelow, author of How the West Brought War to Ukraine – Antiwar.com Blog

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell

Forrige artikkelGasshungrige Tyskland godkjenner våpenavtale med Saudi-Arabia
Neste artikkelDrone med eksplosiver ble funnet ved Nord Stream 1 i 2015
Aaron Maté er journalist og produsent. Han er vertskap for Pushback med Aaron Maté på The Grayzone. I 2019 ble Maté tildelt Izzy-prisen (oppkalt etter I.F. Stone) for enestående prestasjon i uavhengige medier for sin dekning av Russiagate i magasinet The Nation. Tidligere var han vert/produsent for The Real News and Democracy Now!.