Hvordan Vesten brakte krig til Ukraina

0
Dr. Benjamin Abelow

Katie Halper og Aaron Maté intervjuer Dr. Benjamin Abelow.

Av Eric Garris, Anti-War, 29. September 2022

Katie Halper og Aaron Maté på Useful Idiots – Nyttige Idioter, intervjuer Dr. Benjamin Abelow, forfatter av Hvordan Vesten brakte krig til Ukraina: Forstå hvordan USAs og NATOs politikk førte til krise, krig og risikoen for atomkatastrofe.

Forsker og forfatter Dr. Ben Abelow, en forsker som lobbyerte Kongressen om atomvåpenpolitikk, slutter seg til Nyttige idioter for å forklare, som hans nye bok argumenterer, hvordan Vesten brakte krig til Ukraina.

 (videoen er satt til 13:45, starten på Abelows intervju, men åpningen av showet er veldig underholdende også)

«USAs mål,» sier Abelow, «er ikke å redde ukrainere, men å svekke Russlands militære til de ikke vil være i stand til å kjempe i fremtiden. Og mens noen sier at å stoppe Russland er et humanitært mål, er måten man vil svekke Russlands militære på, å holde en utvidet krig gående og kjempe til den siste ukrainer.»

Abelow analyserer historien om denne kalde krigen, aggresjonen fra hver side, og hykleriet i argumentet om at Ukraina har en hellig rett til å bli med i NATO.

Retten til å bli med i NATO er retten til å plassere et vestlig militærarsenal ved Russlands grense. Hvis Russland inngikk en militærallianse med Canada eller Mexico, ville ikke amerikanske ledere snakke om deres rett til å gjøre det.»

Om denne ukens nyheter om at Putin kunngjør militær eskalering og gir en tynt tilslørt trussel om atomkrig, advarer Dr. Abelow:

«Jeg håper det blir tatt på alvor.»

Det er skumle tider. Så spenn deg fast, kok litt Nyquil-kylling og gjør deg klar for denne ukens episode av Useful Idiots. Sjekk det ut nå:

Katie Halper and Aaron Maté inteview Dr. Benjamin Abelow, author of How the West Brought War to Ukraine – Antiwar.com Blog

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.