Dokumenter: Sprengninga av Krimbrua ble planlagt av britisk etterretning

0

Den hemmelige britiske etterretningens komplott for å sprenge Krimbrua avsløres i interne dokumenter og korrespondanse innhentet eksklusivt av The Grayzone.

Grayzone har fått en presentasjon fra april 2022 utarbeidet for senior britiske etterretningsoffiserer som har utarbeidet en forseggjort plan for å sprenge Krims Kerch-bro med involvering av spesialtrente ukrainske soldater. Nesten seks måneder etter at planen ble sirkulert, ble Kertsjbrua angrepet i en selvmordsbombing 8. oktober, tilsynelatende overvåket av Ukrainas SBU etterretningstjenester.

Detaljerte forslag for å gi «dristig» støtte til Kievs «maritime raiding-operasjoner» ble utarbeidet på forespørsel fra Chris Donnelly , en senior etterretningsoperatør fra den britiske hæren og en høytstående NATO-rådgiver. Den omfattende planens kjernekomponent var «ødeleggelse av broen over Kerchstredet.» 

Dokumenter og korrespondanse som plottet operasjonen ble gitt til The Grayzone av en anonym kilde. 

Lastebilbombingen av Kertsjbrua skilte seg operasjonelt fra plottet skissert der. Likevel understreker Storbritannias åpenbare interesse for å planlegge et slikt angrep NATO-maktenes dype involvering i Ukrainas proxy-krig. På nesten nøyaktig tidspunktet da London angivelig saboterte fredssamtaler mellom Kiev og Moskva i april i år, var britiske militære etterretningsoperatører i ferd med å utarbeide tegninger for å ødelegge en stor russisk bro krysset av tusenvis av sivile per dag.

Veikartet ble produsert av Hugh Ward , en britisk militærveteran. En rekke strategier for å hjelpe Ukraina til å «utgjøre en trussel mot russiske marinestyrker» i Svartehavet er skissert. De overordnede målene er angitt å ha som mål å «degradere» Russlands evne til å blokkere Kiev, «erodere» Moskvas «krigsevne» og isolere russiske land- og maritime styrker på Krim ved å «nekte gjenforsyning til sjøs og over land via Kertsj-broen».

Les hele planen: Support for Maritime Raiding Operations – Proposal

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPayPal-fiaskoen var ingen tilfeldig ulykke
Neste artikkelEidsivating lagmannsrett: koronakontrollen på riksgrensen var ulovlig
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.