Blinken kaller sabotasjeangrep på Nord Stream-rørledninger for en «enorm mulighet»

0
Skjermdump fra video

Helt siden de enestående sabotasjeangrepene på Nord Stream-rørledningene fra Russland til Europa, har det sentrale spørsmålet vært  hvem som gjorde det , og tilsvarende cui bono?

Les: Did The US Sabotage Nord Stream?

Og se Tucker Carlson:

Når det gjelder å svare på det klassiske spørsmålet cui bono? – hvem tjener på det? har USAs utenriksminister Antony Blinken hjulpet verden et godt stykke på vei.

Blinken sa i en felles pressebriefing med Canadas utenriksminister fredag ​​at skaden og forstyrrelsen av rørledningene blir sett på i Washington som en «enorm mulighet» til å redusere europeisk energiimport til Russland kraftig .

Talende nok, i den enkelte delen av kommentarer mens han snakket sammen med sin kanadiske motpart, utenriksminister Mélanie Joly, hadde Blinken gjentatt ordet «mulighet» mens han fremhevet den europeiske energikrisen ikke mindre enn tre ganger.

Canadas Joly på sin side rettet fingeren mot Russland for å ha sabotert sin egen rørledning under en paneldiskusjon samme dag, og fortalte en konferanse i Atlantic Council  at verden ikke er naiv om hvem som er ansvarlig for «sabotasjehandlingene» . Hun er den siste toppfunksjonæren i en NATO-regjering som har gjort det.

På den andre sida har The American Conservative følgende kommentar :

Man kunne absolutt se hvorfor sabotering av Nord Stream gagner USA. Vi ønsket ikke at Europa skulle få Nord Stream i utgangspunktet, fordi det ville gjøre Europa avhengig av russisk gass. Dette er helt rimelig, fra et amerikansk synspunkt. Men hvis Washington saboterte disse rørledningene midt i krigen mellom Ukraina og Russland, ville det bety en vanvittig opptrapping av krigen, til å sabotere kritisk infrastruktur.

Tenk på det: Hvis Russland ikke kan levere gass til Europa uansett, fordi rørledningene er for skadet, gjør det det vanskeligere å skape fred og gjenopprette energistrømmen til Europa. Dette passer til Washingtons politiske mål. Det betyr ikke at Washington er ansvarlig for denne sabotasjen, men det er mye større grunn for Washington til å ha sprengt rørledningene enn for Russland.

Avisa fortsetter: «Den fremtredende polske politikeren Radek Sikorski forsto dette, og avfyrte denne dårlige tweeten så snart nyheten ble kjent.» …Sikorski har nå slettet denne jubelen, men nettet glemmer den ikke:

Kommentatoren i den offisielle kinesiske avisa Global Times har også fått med seg dette:

Det finnes et motstykke til spørsmålet «hvem tjener på det?», nemlig: «hvem taper på det?»

Svaret på det er i dette tilfellet: Russland, Tyskland og EU. Terroraksjonen må oppfattes som en krigshandling, ikke minst mot Tyskland, som allerede er på knærne på grunn av energimangel.

Forrige artikkelDrone med eksplosiver ble funnet ved Nord Stream 1 i 2015
Neste artikkelForskning: mRNA fra vaksine funnet i hjernen og hjertet til avdød mann