Biden sier han «ikke har til hensikt» å møte Putin om Ukraina

0
Shutterstock

Presidenten lot muligheten stå åpen for å ha en diskusjon om et potensielt fangebytte

Av Dave DeCamp, Anti-War, 12. Oktober, 2022

President Biden fortalte CNNs Jake Tapper i et intervju som ble sendt tirsdag kveld at han ikke har noen «intensjon» om å møte Russlands president Vladimir Putin eller forhandle med Russland om Ukraina.

Biden lot muligheten være åpen for å diskutere et potensielt fangebytte for Britney Griner, WNBA-stjernen som ble arrestert i Russland for besittelse av narkotika. «Se, jeg har ingen intensjoner om å møte ham. Men for eksempel, hvis han kom til meg på G20 og sa at jeg vil snakke om frigivelsen av Griner, ville jeg møte ham. Jeg mener, det kommer an på», sa Biden.

Men Biden gjorde det klart at han ikke har noen planer om å diskutere krigen i Ukraina med Putin, og insisterte på at forhandlinger ikke kan skje uten ukrainske embetsrepresentanter. «Så jeg er ikke i ferd med å, og heller ikke noen andre er forberedt på, å forhandle med Russland om at de skal forbli i Ukraina, og beholde noen del av Ukraina,» sa han.

Washington Post rapporterte på tirsdag at amerikanske embetsrepresentanter har utelukket ideen om å oppmuntre Ukraina til å forhandle med Russland, selv om de ikke tror noen av sidene kan vinne krigen «direkte». USAs manglende interesse for diplomati kommer etter at president Biden advarte om at verden var nærmere kjernefysisk «Armageddon» i dag enn på noe tidspunkt siden Cubakrisen i 1962.

Da han diskuterte sine armageddon-kommentarer med Tapper, sa Biden at han ikke trodde Putin ville bruke atomvåpen. «Vel, det tror jeg ikke han vil, men det er uansvarlig av ham å snakke om det», sier han.

Russland har på sin side sagt at de er åpne for samtaler med Vesten om Ukraina. Kreml sa at Putin vil møte den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan i Kasakhstan på torsdag, og de to lederne forventes å diskutere et tyrkisk forslag til samtaler mellom Russland og Vesten og en ide til en fredsavtale.

«Nå sier mange at tyrkerne er klare til å komme med andre initiativer i forbindelse med løsningen på den ukrainske konflikten, sier Kreml-rådgiver Jurij Ushakov,» ifølge Reuters.

«Det er rapporter i pressen om at den tyrkiske siden legger frem spesifikke hensyn i denne forbindelse, jeg utelukker ikke at Erdogan aktivt vil berøre dette emnet under Astana-møte. Så en veldig interessant og, håper jeg, nyttig diskusjon venter oss,» sier Ushakov.

Biden Says He Has ‘No Intention’ of Meeting With Putin About Ukraine – News From Antiwar.com

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelBBC-NATO-svingdøren: Hvordan den britiske nasjonalkringkasteren tjener de mektige
Neste artikkelFikk 12.000 kroner i bot for å nekte PCR-test
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.