Når folk ikke innordner seg – ta fra dem lønna

0

Australske skoler går til drastiske skritt for å «disiplinere» uvaksinerte lærere.

Av Romy Rohmann.

Hundrevis av uvaksinerte lærere i den australske delstaten Queensland står overfor opptil fem måneders redusert lønn som et «disiplinært tiltak» fordi de nektet å vaksinere seg mot Covid-19. I desember 2021 kom Queensland med en instruks som påbød Covid-19 vaksiner for alle lærere, de som ikke fulgte den ble sendt hjem med ulønnet permisjon og «ettersøkt» da de unnlot å følge instruksen fra utdanningsdepartementet.

Les Off-Guardian: Australian schools dock pay to “discipline” unvaccinated teachers

Dette mandatet ble reversert i juni i år, men de lærere som kom tilbake på jobb vil nå møte ytterligere disiplinært tiltak, 18 ukers lønnsreduksjon.

Etter å ha møtt måneder med suspensjon uten lønn, står lærerne nå overfor ytterligere straffetiltak for å nekte å overholde en regel som ikke engang er på plass lenger.

I Australia er det registrert nesten 10 millioner Covid-smittede og litt over 13 000 Covid-dødsfall, dette er en dødsrate på 0,1 %. I et brev sendt ut til de uvaksinerte lærere skriver myndighetene;

«Din oppførsel ved å unnlate å følge retningslinjene utgjorde en risiko for din helse og helsen og sikkerheten til dine medarbeidere, studenter og medlemmer av offentligheten, som bare ble dempet av tiltakene som ble gjort av avdelingen med å suspendere deg fra tjeneste.»

De store avisene skrev om dette, men henvisning til offisielle tall, at det var færre en 1% av Queenslands 48 000 medlemmer av lærerforeningen som nektet å la seg vaksinere, og at denne suspensjonspolitikken bare ville påvirke rundt 900 skoleansatte.

Kort etter skrev media at Australia sto overfor en nasjonal mangel på lærere, uten å gå inn på at dette hadde med suspensjon å gjøre. Mange mener at dette var grunnen til at mandatet ble reversert, og at de «uvaksinerte» læreren ble «ønsket velkommen» tilbake.

Nå flere måneder etter blir de altså møtt med lønnsreduksjon som en straff for å ikke overholde instruksen samtidig som de ble lokket tilbake for å forhindre at utdanningssystemet kollapset.

Det vi må forstå av dette er at det viktigste her var altså å lære lærerne å innordne seg, ikke hindre at de «ble syke» for som vi veit vaksinerte smitter like mye som uvaksinerte.

En slik håndtering ville vært sjokkerende for 2 år siden, men i dag er den nok bare en av flere liknende historier.

Forrige artikkelStill de ansvarlige til ansvar!
Neste artikkelMilliardærfamilien som pusjer syntetiske kjønnsidentiteter (SSI)