EU som en søvngjenger inn i krig og kaos

0
Montasje fra Shutterstock

Gjennom sin egen politikk har de såkalte lederne i EU og de enkelte europeiske land klart å skade sine egne samfunn mer enn noen ytre fiende har gjort siden 1945.

Det begynte med «det grønne skiftet» som er som designet for å ødelegge europeisk industri og samfunnsliv. Mangelen på stabil energi begynte å merkes allerede før krigen i Ukraina. Så kom lockdownpolitikken som med vilje kastet millioner ut i arbeidsløshet og raserte de små og mellomstore bedriftene og sendte økonomi og produksjon langt på vei mot avgrunnen.

Så kom sanksjonene «mot Russland» som truer med å avindustrialisere og forkrøple Europa til det ugjenkjennelige.

Thomas Fazi skriver:

Mens politikere fortsetter å utarbeide urealistiske planer for energirasjonering, er realiteten at høye energipriser og fallende etterspørsel allerede har ført til at dusinvis av anlegg i en rekke energiintensive industrier – glass, stål, aluminium, sink, gjødsel, kjemikalier – kutte ned produksjonen eller legge ned, noe som førte til at tusenvis av arbeidere ble permittert. Til og med den pro-krigsvennlige New York Times ble nylig tvunget til å erkjenne den «forkrøplende» innvirkninga som Brussels sanksjoner har på industrien og arbeiderklassen i Europa. «Høye energipriser plager europeisk industri, og tvinger fabrikker til å kutte produksjonen raskt og setter titusenvis av ansatte på permisjon,» rapporterte den.

Sink-, aluminium- og silisiumproduksjonskutt (som tilsvarer svimlende 50 % av produksjonen) har allerede ført til at forbrukere i Europas stål-, bil- og konstruksjonsindustri står overfor alvorlig mangel, som blir kompensert av forsendelser fra Kina og andre steder. I mellomtida begynner stålverk i Spania, Italia, Frankrike, Tyskland og andre land – mer enn to dusin totalt – å bremse ned eller helt stoppe produksjonen.

Gjødselindustrien, som er sterkt avhengig av gass som en viktig råvare og en kraftkilde, er i enda større problemer. Mer enn to tredjedeler av produksjonen – rundt 30 anlegg – er allerede stanset. Det tyske kjemikaliekraftverket BASF har midlertidig stengt ned 80 fabrikker over hele verden og bremser produksjonen med ytterligere 100 ettersom de planlegger ytterligere produksjonskutt avhengig av hva som skjer med gassprisene. For å gjøre ting verre har EUs sanksjoner også begrenset importen av russisk gjødsel.

Det er tungt for Støre også. Rolf Groven 1972 til 2022

Krig mot sin viktigste energileverandør og potensielt store handelspartner

De europeiske landa deltar nå i USAs krig mot Russland (med Ukraina som slaktoffer) og det skader disse landas egen økonomi og dermed innbyggernes levevilkår enn noen regjeringer har gjort noen gang i Europa. Når den politiske ledelsen i et land velger politikk som til de grader skader egne velgere og eget land, må man begynne å lure på hvor de har det fra, særlig fordi alle bedriver det samme idiotiet i takt.

Og for å føye skam til skade, så er den forhenværende venstresida stort sett et haleheng på all denne skadelige politikken. De som liksom skulle kjempe for arbeiderklassens og de fattiges sak, støtter politikk som gjør millioner arbeidsløse og sender ytterligere millioner ut i en fattigdom og elendighet som vi foreløpig bare kan ane konturene av. Hvor tar de det fra?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.