Putin kommer til G20-møtet i Indonesia til tross for USAs krav om å ekskludere Russland

0
Presidenten for Indonesia, verdens fjerde mest folkerike land, ønsker et nært og godt samarbeid med Russland. Her er Jokowi på besøk i Moskva.

Indonesias president Joko Widodo sa 18. august 2022 sa at både Russlands president Vladimir Putin og Kinas president Xi planlegger å delta på G20-toppmøtet på den indonesiske øya Bali seinere i år.

«Xi Jinping vil komme. President Putin har også fortalt meg at han vil komme», sa Jokowi, som presidenten kalles, i et intervju med Bloomberg News-sjefredaktør John Micklethwait torsdag. Det var første gang lederen av verdens fjerde mest folkerike nasjon bekreftet at de to planla å dukke opp på toppmøtet i november, ifølge Bloomberg.

Det er unødvendig å si at det at både Xi og Putin kommer på møtet vil skape kaos for de djupstatsoperatørene som styrer telepromteren «Jo Biden» og andre, mindre senile vestlige «ledere», som alle skal møtes personlig for første gang siden Russlands invasjon av Ukraina. Angrepet har gjort at G-20 er splittet om hvorvidt de skal innføre sanksjoner mot Russland, for mens en håndfull G-20-land er relativt selvhjulpne, er de fleste desperate etter Russlands råvareeksport, noe energikrisa i Europa er et levende eksempel på.

Putin og Jokowi diskuterte forberedelsene til G-20-toppmøtet på Bali i en telefonsamtale torsdag, sa Kreml i en uttalelse som ikke nevner om den russiske lederen vil delta. Putins oppmøte vil sannsynligvis også bringe ham ansikt til ansikt med Volodymyr Zelenskiy for første gang siden Russlands invasjon, fordi den ukrainske presidenten av en eller annen merkelig grunn – som også fungerer som Vogue-modell – også skal være på Bali. (Merkelig fordi G20 er definert som de 20 største økonomiene i verden, det vil si noen kvantesprang over den sjettedivisjonen Ukraina spiller i.)

Indonesias leder levner ingen tvil om hvor han og hans land står dersom de må velge når de nye globale linjene tegnes. De vil samarbeide med Russland og Kina, helt uavhengig av hva man måtte mene i Washington og Brussel.

«Rivaliseringa mellom de store landene er virkelig bekymringsfull,» sa Jokowi, 61, i intervjuet. «Det vi ønsker er at denne regionen skal være stabil, fredelig, slik at vi kan bygge økonomisk vekst. Og jeg tror ikke det gjelder bare Indonesia: Asiatiske land vil også ha det samme.»

«Indonesia ønsker å være venner med alle,» sa han. «Vi har ikke problemer med noe land. Hvert land må få ha sin egen tilnærming. Hver leder har sin egen tilnærming. Men det som trengs for Indonesia er investeringer, teknologi som vil forandre samfunnet vårt.»

Wall Street-bankene tar opp igjen handler med russiske obligasjoner

Det sprekker på alle kanter for USAs Russland-embargo. Ikke bare vender hele «det globale sør» den kalde skulderen til sanksjonspolitikken, men nå bryter også de store finansbankene på Wall Street rekkene.

JPMorgan Chase & Co. og Bank of America Corp. er blant bankene som tar opp igjen handel med russiske obligasjoner, skriver Bloomberg.

Forrige artikkelHva om Støre oppløste folket og valgte seg et nytt?
Neste artikkelStrømpriskatastrofe! Fagbevegelsen må ta i bruk kampmidler. Hva venter vi på?