Portraying Putin

0
Av Niels Gerhard Johansen

Av Niels Gerhard Johansen.

«Slakter!», «morderisk diktator!», «krigsforbryter!». Slik beskriver USA´s sittende Pestilens, Joe Bidet sin kollega i Russland, Gladimir Putin. Det høres ut som et kritisk karakterdrap, men når vi vet at amerikanske pestilenser har en tendens til å støtte morderiske diktatorer og når vi vet at like barn leker best, er Joe Bidé sin portrettering av Putin kanskje ikke døden for diplomatiet, men simpelthen en genuin venneforespørsel…?

Også UK´s tidligere statsminister, Boris Johnson, har kommet med beundrende tilnærmelser og sagt at krigen i Ukranium kun skyldes Putins «giftige maskulinitet» og ordføreren i representantenes hus i USA, Nancy Pe-lost-it, speiler seg anerkjennende i Putin som den «uansvarlige politiker» han er.

I sterk kontrast til denne demonisering, står Putin frem som jordnær, sindig og velbegrunnet. Men vi skal ikke la oss lure; At Putin er bedre enn alle andre topp-politikere til å skjule sin indre demon, gjør ham jo bare enda verre…!

Vennlig hilsen

Niels Gerhard

Se også andre tegninger av Niels Gerhard.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDystopisk tegneserie
Neste artikkelSvartelister og dødslister som del av «våre demokratiske verdier»?
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website