Frankrike avslutter korona-unntakstilstanden

0

Av Terje, Foreningen lov og helse.

Forrige uke kom meldingen om at Frankrike avslutter unntakstilstanden de har operert med under Covid-pandemien, her omtalt av Radio France Internationale:

En ny komité for å overvåke og forutse helserisikoer ble opprettet i Frankrike på søndag for å erstatte det vitenskapelige rådet for Covid og styringskomiteen for vaksinestrategi, noe som gjør en slutt på unntakstilstanden som ble innført siden begynnelsen av pandemien.

Hva dette innebærer i praksis omtales slik:

Selv om Covid fortsatt er her, fra 1. august vil bare overvåkingen av pandemien opprettholdes, og «tiltak som begrenser bevegelsesfrihet, næringsfrihet og forsamlingsfrihet» kan ikke lenger pålegges av den franske regjeringen.

Dette betyr slutten på lockdowns, reisesertifikater for shopping eller turgåing, portforbud, obligatorisk fjernarbeid, forbud mot «ikke-nødvendige» butikker og helsepass.

Det ble altså slutt på tiltak som begrenset bevegelsesfrihet, forretningsvirksomhet, forsamlingsfrihet, og slutt på lockdowns, portforbud og munnbind-påbud m.m. Men før man jubler for høyt:

Det kan imidlertid gjøres obligatorisk igjen i form av ministerielle eller prefekturelle dekreter, avhengig av utviklingen eller forringelsen av helsesituasjonen; Hvis en ny problematisk variant av viruset blir identifisert, kan det også settes opp screeningtester ved Frankrikes grenser.

Man kan jo bli fristet til å se med en viss skepsis på det nye organet som skal “monitorere helserisikoer”:

I følge det franske helsedepartementet vil den nye komiteen bestå av seksten vitenskapelige eller helsepersonell som vil bli utnevnt i nær fremtid.

Som svar til ministeren for helse og forebygging, François Braun, og ministeren for høyere utdanning og forskning, Sylvie Retaille, vil det nye organet være ansvarlig for vitenskapelig overvåking av nye helserisikoer “knyttet til smittestoffer som påvirker mennesker og dyr, miljø- og matforurensninger og klimaendringer», og gi også anbefalinger.

Nedslagsfeltet blir altså både nye smittsomme helserisikoer, miljøforurensning og klimaendringer. Man trenger kanskje ikke stor fantasi for å se for seg denne nye komiteen i “full sving” om kort tid for eks. når det gjelder apekopper.

Forrige artikkelTransnasjonaliseringen av den dype staten
Neste artikkelIsraelsk vaksinedirektør skadet av Pfizer-vaksine – suspendert da han antydet sammenheng mellom vaksine og «apekopper»
Foreningen lov og helse
Foreningen er initiert og dannet av personer hovedsakelig fra justis- og helsesektoren som er kritisk til helsepolitikken (eller deler av den) samt lovverket som ble innført som en respons på at det ble erklært en koronapandemi i starten av 2020. Foreningen er primært åpen for medlemmer i eller med bakgrunn fra justis- og politi, helsesektoren (privat eller offentlig), forsvaret, jurister og skole/utdanning. Dette er yrkesgrupper innenfor de systemene som i betydelig grad har vært involvert i den offisielle håndteringen av pandemien.