Veldig sinte nederlandske bønder blokkerer grensa til Tyskland

0

Tusenvis av traktorkjørende nederlandske demonstranter kom ut denne uken for å fortsette demonstrasjonene mot regjeringens radikale plan om å kutte nitrogenutslipp med 30-70 % som en del av deres «grønne» agenda.

Bønder fra verdens 5. største eksportør av mat krever at Haag umiddelbart snur kursen, og har blokkert grensen mellom Holland og Tyskland på grunn av regelen som vil føre til nedleggelse av dusinvis av gårder og kvegfarmer. Samt at det vil redusere husdyrbestanden med 30 prosent.

«Ministeren for natur og nitrogenpolitikk forventer at omtrent en tredjedel av de 50 000 nederlandske gårdene vil «forsvinne» innen 2030, rapporterte New Zealands utenriks- og handelsdepartement i en markedsinnsiktsrapport 23. juni.

Christianne van der Wal, minister for natur- og nitrogenpolitikk, har åpnet muligheten for at regjeringen vil ekspropriere land fra bønder som ikke følger, som det ble meldt av NOS Nieuws.

Onsdag blokkerte flere titalls traktorer en motorvei like ved den tyske grensen, ifølge trafikkmyndighetene.

Enda større protester er planlagt til 4. juli , med arrangører som tar til Telegram for å oppfordre folk til å handle mot regler de sier vil «utslette» landets landbruksindustri.

Kommentar:

Det er mye man kan kritisere nederlandsk landbrukspolitikk for. Det er industrijordbruk med stort forbruk av kunstgjødsel og kjemikalier. At det er behov for ei omlegging, er det neppe tvil om. Men den «omlegginga» – eller raseringa – som EU og Nederlands egen regjering er et diktatur som tvinges ned over hodet på bøndene og en feilslått og misforstått «miljøpolitikk».

FNs generalsekretær sier at det er en reell fare for en internasjonal sultkatastrofe i år, og at det vil bli verre i 2023. Det er neppe det øyeblikket da reduksjon av landbruksproduksjonen burde ha førsteprioritet.

At denne meningsløse omlegginga også gjennomføres ved tvang og diktat, bare forsterker grunnlaget for bondeprotesten.

Forrige artikkelUkraina er den siste neocon-katastrofen
Neste artikkelØkonomen Michael Hudson: Om inflasjon, lønnsnedskjæringer og den kommende depresjonen