Tyskland: Vaksinesvikt på ett kart

0

Dette er Omicron BA.5-bølgen i Sentral-Europa, og den blir fulgt av et merkelig fenomen: Hver dag kan du tydeligere se grensene til den gamle DDR i dataene på distriktsnivå. Skribenten eugyppius har markert disse i grønt bare for å gjøre fenomenet tydeligere.

Ja, det er systematiske demografiske forskjeller mellom øst- og vesttyskere, og det er nok noen forskjeller i testhastigheter, men framfor alt er det en viktig forskjell i vaksineopptak. I dette kartet over over trippelvaksinasjonsrater over hele landet er de gamle DDR-grensene også tydelige:

Østtyskere har direkte erfaring med regjeringspropaganda, og har vist seg mer motstandsdyktige mot vaksinasjonskampanjen enn vestlige. Belønningen deres, etter å ha blitt mye utskjelt av statlige medier, er nå høyere nivåer av naturlig immunitet og lavere forekomst av BA.5-infeksjon, som ser ut til å foretrekke vaksinerte populasjoner.

Etter hvert som effektene av vaksinesvikt blir tydeligere, må du lure på hvor lenge pandemikerne vil være i stand til å publisere selv enkle smittestatistikker, uten å reise ekstremt vanskelige spørsmål.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.