Sensasjon i NRK

0

Av Odd Handegård.

Dagsnytt 18 29. juli 2022 var en gedigen sensasjon. I stedet for to-tre personer fra kraftnæringens ekkokammer, deltok en rekke personer med motforestillinger mot landets energipolitikk. Viktigst var Jon Hustad, Dag og Tid og Eva Nordlund, Nationen. Ikke at de sa så mye nytt, men at de var blitt invitert og fikk anledning til å legge fram enkelte sentrale fakta. Jeg viser til innslaget nedenfor.

Motvekten mot disse var forskningsleder i SINTEF, Helen Krohn Aasgård. Hun fikk spørsmål om hvorfor strømprisene er vesentlig høyere enn de to ørene/kWh som SINTEF spådde for et par år siden da de nye utenlandskablene skulle bygges. Hun klarte ikke å besvare spørsmålet med annet enn ufattelig utenomsnakk: Også Europa er blitt væravhengig. Og: Det er fornuftig å dele på risiko osv., altså faren for (innbilte) tørrår i Norge. Dessuten at Norge må bygge vesentlig mer «fornybar kraft», dvs. vindkraft i Norge for å få strømprisen ned.

Hustad viste til noe helt annet: SINTEFs virkelighetsforfalskning har sammenheng med at slike løgner skal gi SINTEF økte bevilgninger, flere meningsløse forskningsprosjekter og flere ansatte. Krohn Aasgårds måte å forvrenge virkeligheten på, tyder på at hun har ambisjoner om ytterligere karrierevekst. Hun har støtte fra professorene på SINTEF der flere stadig er ute med eventyrfortellingene sine for å fortelle politikerne at de bør kaste bort forskningsmidler i Trondheim.

Riktignok har løgneren på toppen av Norge, tilsynelatende begynt å justere på regjeringens ekstremisme. Ap skal nå virkelig se på effektive alternativer, trolig presset både av grunnplanet i Sp og i sitt eget parti. Hva det blir ut av slike ulne antydninger gjenstår det å se. 

Les: Frykter aksjoner: Støres egne ber ham strupe strømeksport

Det er også interessant om vikaren som redaktør i «Dagsnytt 18» får beholde jobben. Her er innslaget. – se kl. 18.34.30.

Forrige artikkelForskning: – mRNA-injeksjonene skader immunsystemet
Neste artikkelWorld Economic Forum (WEF) og Transhumanisme – Sannhetsskolens ytre forgård