Smittsomme vaksiner: en advarsel

0

Av Aaron Kheriaty.

I to tiår har forskere i det stille utviklet selvspredning av  smittsomme vaksiner. NIH finansierte denne forskningen, der enten DNA fra et dødelig patogen er pakket inn i et smittsomt, men mindre skadelig virus, eller det dødelige virusets dødelighet svekkes ved å konstruere det i et laboratorium.

De resulterende «vaksinene» spredte seg fra en person til den neste akkurat som et smittsomt luftveisvirus. Bare fem prosent av de regionale befolkningene må vaksineres; de andre nittifem prosentene ville «plukke opp» vaksinen ettersom den spredte seg fra person til person gjennom overføring i samfunnet.

Denne teknologien omgår problemet med gjenstridige borgere som kan nekte å gi samtykke. Dets talsmenn fremhever at en massevaksinasjonskampanje som vanligvis vil ta måneder med kostbar innsats for å vaksinere alle, kan forkortes til bare noen få uker.

Forskere har allerede vist proof of concept i dyrepopulasjoner: i 2000 injiserte spanske forskere sytti kaniner med en overførbar vaksine og returnerte dem til naturen, hvor de raskt ga vaksinen videre til hundrevis av andre, og angivelig stoppet et virusutbrudd. Europeiske land tester nå teknologien på griser.

I kjølvannet av covid-pandemien undersøker rundt et dusin forskningsinstitusjoner i USA, Europa og Australia potensielle menneskelige bruksområder for selvspredning av vaksiner. Det føderale Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), for eksempel, undersøker denne teknologien for amerikansk militær for å beskytte mot lassafeberen i Vest-Afrika, et virus som spres av rotter til mennesker. Dette prosjektet, det skal bemerkes, krever ikke samtykke fra våre militærtjenestemenn og kvinner.

I 2019 begynte den britiske regjeringen å utforske denne teknologien for å håndtere sesonginfluensa. En forskningsartikkel fra Storbritannias Department of Health and Social Care ga beskjed om at universitetsstudenter kunne være en åpenbar målgruppe: 

De fungerer ikke, så [å vaksinere dem] vil ikke forårsake mye økonomisk forstyrrelse, og de fleste har andre hjem å gå til, og sprer dermed vaksinen.

Forskere innrømmet at en smittsom vaksine mot et svekket influensavirus ville forårsake noen dødsfall, men antok at disse ville være færre enn med det opprinnelige influensaviruset. Som den britiske regjeringsrapporten beskrev:

Selvspredende vaksiner er mindre dødelige, men ikke dødelige: de kan fortsatt drepe. Noen mennesker vil dø som ellers ville ha levd, selv om færre mennesker dør totalt sett. 

Som det sies, du kan ikke lage en omelett uten å knuse noen egg. Eller i Lenins formulering, hvis du skal hogge ned en skog så vil flisene fyke. Smittsomme vaksiner er i vår fremtid, hevder deres forkjempere, og er ikke annerledes enn å putte fluor i drikkevann. Dessuten er det færre nåler som kreves for de som synes stikk er ubehagelige.

Offentlig finansiert forskning av laboratoriekonstruerte virus for å lage smittsomme selvspredningsvaksiner som omgår innbyggernes samtykke. Hva kan gå galt?

Denne artikkelen ble først publisert her: Contagious Vaccines: A Warning


Aaron Kheriaty

Aaron Kheriaty, tidligere professor i psykiatri ved UCI School of Medicine og direktør for medisinsk etikk ved UCI Health, er seniorstipendiat ved Brownstone Institute.

Forrige artikkelÅ gi krig en sjanse
Neste artikkelDen tyske regjeringa vurderer å innføre maskeplikt fra oktober til påske hvert år
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.