NATO overvåker påvirkere som stiller spørsmål ved den offisielle versjonen av krigen i Ukraina

0

Den 5. juni 2022 avslørte den italienske dagsavisen Corriere della Sera at det finnes et overvåknings-program rettet mot «pro-russiske» personer i landet.

Il bollettino «desecretato» e i nomi nelle analisi da marzo

Det blir overvåket av Department of Information for Security, en etterretningstjeneste som rapporterer direkte til statsministeren.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA publiserte bulletin nr. 4 fra dette programmet, kalt Hybrid Bulletin. Det dekket perioden fra 15. april til 15. mai.

Derfra kan vi trekke den slutning at bulletin nr. 1 dekket perioden fra 15. januar til 15. februar. 

Hvis dette stemmer, så betyr det at programmet ble lansert mer enn én måned før Russlands intervensjon i Ukraina.

I denne italienske etterretnings–rapporten pekes det på  geografen Manlio Dinucci, som vi også har publisert flere artikler av på steigan.no. Han skiller  seg ut som «den farligste kilden».

Corriere dell Sera mener bestemt at rapporten er korrekt. De påstår til og med at den russiske presidenten Vladimir Putin nevnte Dinucci i seierstalen sin. Men det er blank løgn.

Man kan logisk slutte seg til at beslutningen som ble tatt av den venstreorienterte italienske dagsavisa Il Manifesto om å sensurere Manlio Dinuccis artikkel om den strategien som ble planlagt mot Russland av RAND Corporation, var et resultat av ytre press.

Manlio Dinucci

Parlamentskomiteen som er ansvarlige for å følge med på hva etterretningstjenesten holder på med ser nå på saken.

Det er jo sannsynlig at det ikke bare er Italia som holder på med slikt. Men Italia er altså med i dette overordnede NATO-programmet. 

Det kan jo forklare hvorfor det polske forsvarsrådet har blandet seg inn hos Den franske internett-leverandøren Orange, som har bedt om at man sensurerer Voltaire Network i Polen 

Så langt har det likevel bare skjedd i autokratiske stater.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no

Forrige artikkelSjokkerende melding til hele den vestlige eliten
Neste artikkelDen kommende europeiske splittelsen over krigen i Ukraina