Mediene toner ned Ukraina-hysteriet – fortsetter å skrive ut usannheter

0

Av Moon of Alabama.

Ukraina-krigen har falt under bretten til New York Times og Washington Post . Det er ikke det eneste tegnet på at det ‘vestlige’ krigsraseriet og jubelen for Ukraina er over. Når man blar nedover er det fortsatt Ukraina-overskrifter på forsida av NYT.

Den ene den ene viser til avisas «live»-dekning med en overskrift som sier:

Ukraine Live Updates: Russian Forces Move Into Center of Sievierodonetsk.

Denne «live-oppdateringa» er to uker etter de virkelige nyhetene. Som Reuters rapporterte 31. mai:

Russland tar det meste av byen Sievierodonetsk i det østlige Ukraina .

KYIV, 31. mai (Reuters) – Ukraina sa tirsdag at Russland hadde tatt kontroll over det meste av den østlige industribyen Sievierodonetsk, en utbombet ødemark som det har vært et hovedmål for Moskva å erobre siden invasjonen.

Noen ‘vestlige’ analytikere hadde siden feilaktig hevdet at Ukraina hadde satt i gang en motoffensiv inn i byen. Det motangrepet har faktisk aldri funnet sted. Styrkene som skulle lansere den ble beskutt sønder og sammen før de kunne sette av gårde.

NYT-liveoppdateringen inkluderer også denne overskriften og rapporten:

Amnesty says Russia’s use of cluster munitions caused widespread civilian deaths in Kharkiv.

Ved å lese litt i det finner man:

Amnesty sa at 606 sivile ble drept i Kharkiv-regionen mellom 24. februar og 28. april, med henvisning til lederen for den regionale medisinske avdelingen.

I etterforskninga av 41 angrep som drepte mer enn 60 sivile, sa Amnesty at forskerne fant fragmenter av klasevåpen så vel som deler av raketter som er kjent for å bære slike våpen. Klaseammunisjon er forbudt i henhold til en traktat fra 2010 på grunn av risikoen de utgjør for ikke-stridende, men Russland, Ukraina og USA er ikke blant de mer enn 100 landene som har signert konvensjonen. Ukraina har også brukt klasevåpen i krigen.

Rundt 600 sivile døde i Kharkiv i løpet av en måned. Det ble også funnet rester fra klasebomber, som begge sider bruker. Det må bety at russiske styrker må ha drept de sivile?

Egentlig?

Dette minner meg om 2008 da Amnestys søsterorganisasjon Human Rights Watch publiserte en falsk klasebomberapport under Georgia-krigen. Den gang identifiserte HRW-analytikeren Marc Garlasco feilaktig «vestlig» produserte klasebomber som hadde blitt avfyrt av Georgia som russiske. Det var lett å avkrefte den påstanden ganske enkelt ved å sjekke HRWs egne identifikasjonskart for klasebombe. (Kort etterpå ble Garlasco suspendert og deretter sparket på grunn av sin forkjærlighet for nazi-gjenstander. Hans falske og avkreftede rapport er imidlertid fortsatt på HRWs nettside .)

Washington Posts forside lenker også, under den synlige delen, til direktedekning . Gjeldende overskrift er:

Ukrainian forces pushed from Severodonetsk city’s center; NATO chief to Sweden

Igjen er påstanden om Severodonetsks sentrum falsk. De ukrainske styrkene har blitt «drevet ut» av det for 14 dager siden. Bortsett fra den industrielle vestlige delen, Azot-fabrikken, har byen vært under russisk kontroll siden 31. mai.

WaPos livedekning inkluderer denne delen:

Update from key battlefields: Russia makes gains in Severodonetsk, targets bridges

Slovyansk-området : Russiske styrker rykker fram mot denne byen i Donetsk-regionen og har oppnådd mindre framgang nord for den. Russiske tropper har forsøkt å ødelegge bruer over Siverskyi Donets-elven for å forstyrre strømmen av forsyninger og forsterkninger mellom Severodonetsk og Lysychansk, men ødeleggelsene har gjort det vanskelig for dem å lykkes med å angripe Slovyansk på grunn av utfordringer som krysser elven, ifølge analytikere .

Her er et kart over Øst-Ukraina med rød markering av det russiske territoriet.


større

Slovyansk er helt til venstre på kartet. Severodonetsk og Lysychansk er helt på høyre side av kartet. Ei kråke må fly 60 kilometer for å nå fra den ene til den andre. Les nå WaPO- avsnittet ovenfor og se om det gir noen geografisk mening. Hvordan ville ødelagte bruer mellom Severodonetsk og Lysychansk hindre ethvert angrep på Slovyansk?

‘Analytikerne’ WaPo koblet til som kilder for det avsnittet er det nykonservative Institute for the Study of War, som er den mye siterte hovedkildent for Ukrainas propaganda om krigen. Den mener at det også er kilden til den falske påstanden begge avisene skriver om Severodonetsks sentrum.

Nå videre mot virkelige nyheter: USAs president Joe Biden har bedt NATO om å avslutte proxy-krigen i Ukraina så snart som mulig. Dr. David Lütke @DrLuetke –

20:33 UTC · 12. juni 2022

I dag uttalte #NATOs #Stoltenberg at #forhandlinger er nødvendig for #fred i #Ukraina.

Sitat:
«Fred er mulig. Spørsmålet er hvor mye territorium, hvor mye uavhengighet … er [Ukraina] villige til å ofre for fred.»

Retorikken er i endring:
Hva skjedde med at Ukraina vant?

video

Dette er den samme Stoltenberg som tidlig i april sa at NATO må forberede seg på en «langt kamp» i Ukraina . Hvem sa da at krigen vil kunne vare i årevis. Jens Stoltenberg, som fortalte oss i mai at vi må sette verdier fremfor profitt, snakker nå om fred for territorielle og suverenitetskonsesjoner.

Det ser ut til at noen har fortalt Biden at det er null sjanse for demokratene til å vinne i mellomvalget hvis gassprisene holder seg over 5 dollar per gallon. Eller kanskje denne artikkelen i lørdagens NYT virkelig kom under huden hans:

Should Biden Run in 2024? Democratic Whispers of ‘No’ Start to Rise.

I intervjuer uttrykte dusinvis av frustrerte demokratiske funksjonærer, medlemmer av kongressen og velgere tvil om presidentens evne til å redde sitt vaklende parti og ta kampen mot republikanerne.

Samme det.

Russland vinner krigen. Ukraina har tapt krigen og vil også miste en stor del av sitt territorium. Dens vestlige «motstand» mot det uunngåelige har sørget for det. USA og NATO erkjenner nå så mye.

Dessverre er noen av Zelenskis rådgivere fortsatt ikke i stand til å gjenkjenne det: Михайло Подоляк @Podolyak_M –

7:12 UTC · 13. juni 2022

For å være rett på sak – for å avslutte krigen trenger vi paritet med tunge våpen:
1000 haubitser kaliber 155 mm;
300 MLRS;
500 tanks;
2000 pansrede kjøretøyer;
1000 droner.

Kontaktgruppen av forsvarsministermøte holdes i #Brussel 15. juni. Vi venter på en avgjørelse.

«For å avslutte krigen» … Ukraina trenger like mange våpen som det hadde da krigen startet? Hva skjedde med de våpnene? Vil den også trenge 50 rosa enhjørninger?

Det er over. Hvor mye territorium Ukraina vil måtte gi avgjøres av Russland.


Se også: Kiev Loses Hope And The West Acknowledges Reality (pro-russisk kilde)

Signerte artikler står for forfatterens egen regning og gjenspeiler ikke nødvendigvis redaksjonens syn.

Forrige artikkel«Det skal være vanskelig å ha rare meninger» 
Neste artikkelTyrkias ambisjoner i Nord-Syria og splittelsen i NATO
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.