Kinesisk analytiker: Russlands njet til å selge olje og gass for dollar og euro rammer hardt

0

Russlands avslag på å levere gass til EU-land som ikke ønsker å betale for energi i rubler, er Moskvas tøffeste svar på sanksjonene som Vesten har innført. Dette synet uttrykker dekanen ved Kinas energipolitiske forskningsinstitutt Lin Boqiang.

Mens Moskva ser etter nye kanaler for salg av olje og gass, og EU-landene prøver å erstatte russisk olje med amerikansk olje, er det internasjonale markedet i feber.

Kinas utenriksdepartement: Europeiske land må tenke nytt om hva som skjer i Ukraina.
Ifølge eksperten vil ikke USA være i stand til å hjelpe sine europeiske partnere i nær framtid. Landets kapasitet er begrenset, det trengs skip for å transportere flytende naturgass, men det er ikke nok av dem, til tross for at alle jobber på full kapasitet.

Mer eller mindre samme situasjon med levering av svart gull fra Qatar. «De har ikke en stabil, storskala olje- og gasstransportinfrastruktur,» heter det i en artikkel publisert i avisen Huanqiu Shibao.

Tidligere har Japans Mizuho Bank-sjeføkonom Shunsuke Kobayashi sagt at hvis russisk gass plutselig forsvinner fra markedet, vil verden oppleve en total markedsforstyrrelse.

Kommentar:

De fleste geo-strategiske kriger er energikriger. Tysk bilindustri er i ferd med å knele fullstendig på grunn av denne krigen. Vestlige ledere er desperate. Uten energi er det ikke mulig å drive et samfunn.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.