USAs plan er en langsiktig strategi for å «isolere og svekke» Russland

0

Fokuset skal være å skade Russland. Dette er ventet å være det som skisseres i det nye strategi-dokument fra USA og NATO.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Washington Post rapporterte på lørdag at USA og deres allierte forbereder en ny verden der de ikke lenger vil prøve å samarbeide eller ha diplomatisk forhold til Russland.

I stedet planlegger de en langsiktig strategi som har som mål å «isolere og svekke» landet.

Mens Vesten har vært fiendtlige overfor Moskva i mange år, har Europa hatt glede av et robust handelsforhold til Russland. Nå er de fullstendig avhengige av import av russisk energi.

Men EU ser nå etter en mulighet til å forandre på det. De har allerede kunngjort forbud mot import av russisk kull.

EU arbeider også med planer om å forby russisk olje, og eventuell gass. Målet er å få slutt på all import av russisk energi i 2030.

Planen er ment å skade Russland. Men Europas økonomi vil også bli rammet hardt.

Så langt har de vestlige sanksjonene gjort unntak for russiske energi-avtaler. Men det vil det altså bli slutt på dersom Europa stanser denne importen. Sanksjons – kampanjen vil vil dermed øke kraftig.

Når det gjelder den militære siden ser NATO nå helt seriøst på muligheten om å forsterke sine styrker nær Russland. 

I de siste månedene har USA sendt flere titusener nye soldater til Europa. Mange av disse blir utplassert i øst-europeiske land som grenser til Ukraina og Russland.

USAs militære vil gjerne gjøre denne økningen av tropper permanent.

Direktør for Joint Chiefs of Staff general Mark Miles har kommet med den ideen at USAs øst-europeiske allierte skal bygge opp nye permanente baser der USA-tropper kan rotere.

President Biden har signalisert at USAs mål overfor Russland er en regime-endring. Han har sagt at den russiske presidenten Vladimir Putin «ikke kan bli sittende ved makten».

En senior-diplomat fra Europa fortalte The Post at mens «vi ikke sier regime-skifte … så er det vanskelig å tenke seg et stabilt scenario så lenge Putin oppfører seg som han gjør».

Det nye fokuset på å skade Russland vil være del av det nye strategi-dokumentet. Biden-administrasjonens nasjonale sikkerhets-strategi vil komme snart. Det er ventet å bli forandret fra det opprinnelig planlagte fokuset på Kina og hjemlige saker. Pentagon har nylig informert kongressen om sin nye nasjonale forsvars-strategi, som fortsatt har Kina som første prioritet, men nevner også «den russiske utfordringen» som et annet område for fokuset.

NATO vil komme  med sitt nye Strategic Concept i juni.  Det forrige ble skrevet i 2010, og kalt « et strategisk partnerskap» med Russland. Men kommentarer fra NATO-ansatte har gjort det klart at dette ikke lenger er et mål.

«Meningsfull dialog, som vi har arbeidet med før, er ikke lenger noen alternativ når det gjelder Russland» har NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sagt tidligere denne måneden.

Et tydelig tegn på Vestens kampanje mot Russland er at de pøser våpen inn i Ukraina, våpen som er ment å drepe russiske soldater.

USA har bevilget enorme 2,6 milliarder dollar i militær assistanse til Ukraina etter at Russland invaderte den 24. februar. Og mer såkalt dødelig hjelp er ventet å flomme inn. Ansatte i Biden-administrasjonen har sagt at de venter en «langvarig» konflikt i Ukraina, en som potensielt kan vare i flere år.

De har sagt at de arbeider for å stanse konflikten. Men USA har forlatt diplomatiet med Russland som kunne være en mulighet for å avslutte kampene.

Utenriksminister Antony Blinken har ikke snakket med den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov siden 15. februar.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Originalens tittel: US, Allies Planning Long-Term Strategy To ‘Isolate and Weaken’ Russia

Forrige artikkelEnergisjefer i Storbritannia: – Energifattigdom vil knuse vanlige husholdninger
Neste artikkelKamp om sjølråderett eller en stedfortrederkrig mellom USA og Russland/Kina på ukrainsk jord?
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.