USA vil holde krigen i gang lengst mulig

0

Med penger og våpen skal det kriges mot Russland til siste ukrainer.

Finansdepartementet i USA øser milliarder av dollar inn i Ukraina. Nå skal de også betale lønna til ukrainske soldater. I første omgang er det snakk om 1,8 milliarder dollar, skriver nyhetsbyrået AP (kjent for å være pro-amerikansk). Finansminister Janet Yellen sier at dette er bare begynnelsen:

«Vi planlegger å gi denne direkte hjelpen til Ukraina så snart som mulig, for å bli brukt på de mest presserende behovene,» sa finansminister Janet Yellen torsdag. «Vi vet at dette bare er begynnelsen på det Ukraina trenger for å gjenoppbygge (landet).»

I februar godkjente den amerikanske kongressen 1,8 milliarder dollar av denne typen «økonomisk bistand. (Sammen med 3,5 milliarder dollar for våpen, 4 milliarder dollar for «humanitær bistand» og 3 milliarder dollar for Pentagon-omplassering til Øst-Europa, en del av en regning på 13,6 milliarder dollar.)(Omregnet i norske kroner: ca. 120 milliarder, red.)

Biden har allerede sagt at han vil trenge at kongressen snart vedtar en annen slik autorisasjon:

Biden sa at de 13,6 milliarder dollar som ble godkjent i forrige måned av kongressen for militær og humanitær bistand var «nesten oppbrukt».

«Neste uke må jeg sende en tilleggsbudsjettforespørsel til kongressen for å holde våpen og ammunisjon utplassert uten avbrudd,» sa Biden. Kongressen har signalisert at den er mottakelig for ytterligere forespørsler og har ventet at det ville være behov for ytterligere hjelp for ukrainerne.

Biden ga ikke noen detaljer om hvor mye ekstra finansiering han ville be om.

Med 1,8 milliarder dollar i «økonomisk bistand» utbetalt til Kiev i løpet av noen måneder kan totalen for et år komme til rundt 5 milliarder dollar. Det er nok til å betale 400.000 soldater tusen dollar hver måned i et år. (En ukrainsk soldat ville få halvparten betalt i fredstid.)

Finansiering av stedfortrederkrigen mellom USA og Russland

Tidligere CIA-sjef (2009–2011) og tidligere forsvarsminister i USA (2011–2013) Leon Panetta har innrømt at dette krigen er en krig mellom USA og Russland. Han sa det slik:

«Den eneste måten å i utgangspunktet håndtere Putin på akkurat nå er å fordoble vår egen innsats. Hvilket betyr å gi så mye militærhjelp som nødvendig til ukrainerne slik at de kan fortsette kampen mot russerne… Vi er engasjert i en konflikt her. Det er en stedfortrederkrig med Russland enten vi sier det eller ikke. Det er faktisk det som skjer. Og av den grunn må vi være sikre på at vi gir så mye våpen som mulig… Ikke tvil på det, diplomati kommer ingen vei med mindre vi har innflytelse. Og måten du får innflytelse på er ved å ærlig talt gå inn og drepe russere. Det er det ukrainerne må gjøre. Vi må fortsette krigsinnsatsen… Fordi dette er et maktspill. («USA er i en proxy-krig med Russland,» Bloomberg , 17. mars 2022)

USA ønsker å drepe så mange russere som mulig, ifølge Panetta, og det er det ukrainerne får penger og våpen til å gjøre. At det betyr at også stadig flere ukrainere blir drept i det Panetta sjøl kaller et maktspill. Naive folk i Norge og Vesten ellers tror de er med på å støtte en «forsvarskrig» fra Ukrainas side mot Russland. Det de er med på er å støtte USAs stedfortrederkrig mot Russland – til siste ukrainer. USA bruker nå ukrainske soldater som leiesoldater i sin krig mot Russland. (Ordet soldat kommer fra latin solidus, en romersk mynt, og betegnet lønna til en leiesoldat.) På et eller annet tidspunkt må de da våkne opp og innse hva slag utrolig og kynisk narrespill dette er?

Nato deltar nå i økende grad som krigsdeltager i Ukraina

Storbritannia skal nå sende tunge våpen til Ukraina ifølge NRK.no. «Storbritannia vil sende pansrede rakettkastere til Ukraina i løpet av få dager, skriver avisen The Sun. De 13 tonn tunge rakettkasterne Stormer er produsert av selskapet BAE Systems og benytter Starstreak-missiler, som kan brukes til skyte ned lavtflygende fly. Det trengs kun tre personer for å betjene kjøretøyet, ifølge NTB.»

Dermed har Storbritannia gått åpent ut som deltaker i krigen mot russerne i Ukraina. Foruten å stille med tunge våpensystemer vil Storbritannia helt sikkert også stille med «rådgivere» og «instruktører» slik at de kostbare kjøretøyene kan opereres profesjonelt. Dette viderefører tankegangen og metodene som lå bak Operation Gladio.

Vi ser nå er en markert eskalering av krigen mellom Russland og USA / NATO i Ukraina som definitivt gir grunn til bekymring.

Reelt sett er det nå en krig mellom USA/NATO og Russland, men den foregår fortsatt «bare» på ukrainsk territorium. Men det skal uhyre lite til for at den utvides til en større europeisk krig. Begynner NATOs bombefly å bombe russiske mål fra baser i Ukrainas naboland, vil Russland kunne påberope seg «krigens rett» og svare med å bombe disse basene. Og da er vi i gang.

Det eneste forsvarlige alternativet til et slikt mareritt er å få til et kompromiss og fred så snart som mulig.

Forrige artikkelRegjeringa gir seg ikke – vil forlenge regler for koronasertifikat til 2023
Neste artikkelIsrael kutter ned på dollarbeholdninga og kjøper yuan