Taper Russland krigen i Ukraina?

0

Richard Medhurst intervjuer tidligere våpeninspektør Scott Ritter.

Dette er en militær analyse av en svært erfaren militæranalytiker og må forstås som det.

Scott Ritter er uten tvil den mest erfarne amerikanske våpeninspektøren. 

På 1980-tallet var Scott Ritter offiser i USAs Marinekorps, der han spesialiserte seg på etterretning. I 1987 var Ritter med i teamet som ble etablert for å dra til Sovjetunionen og overvåke implementeringen av traktaten om mellomdistanseraketter. Dette var første gang inspeksjon av relevante anlegg ble brukt som en del av verifiseringen i en nedrustningsprosess.

Ritter utviklet banebrytende inspeksjonsteknikker og metodikk for dette arbeidet. Med denne unike erfaringen bak seg, ble Ritter spurt i 1991, på slutten av Gulf-krigen, om å bli med i FNs spesialkommisjon, som Sikkerhetsrådet hadde gitt i oppdrag å overvåke ødeleggelsen av Iraks masseødeleggelsesvåpen. Fra 1991 til 1998 var Ritter leder for våpeninspektørene og ledet flere team i Irak.

Forrige artikkelRussland truer med å begrense eksport av landbruksvarer til «vennlige land»
Neste artikkelMorgenbladet – ikke noe vakkert øyeblikk for journalistikken i Norge