Den tyske forbundsdagen avviser vaksinetvang

0

I Tyskland vil det ikke bli noe generelt krav om koronavaksinasjon i overskuelig framtid. I Forbundsdagen klarte ikke verken lovutkastet for obligatorisk vaksinasjon fra fylte 60 år eller et forslag fra CDU-fraksjonen om en trinnvis modell å oppnå nødvendig flertall. Heller ikke de to forslagene mot vaksineplikt fikk noe flertall. Dette skriver avisa Die Zeit.

Bare 296 av 683 parlamentsmedlemmer stemte for forslaget om innføring av generelle vaksinasjonskrav fra fylte 60 år. 378 parlamentsmedlemmer stemte «Nei»; og det var ni avholdende. Kompromisset ble først og fremst støttet av politikere fra regjeringsfraksjonene, inkludert kansler Olaf Scholz og føderal helseminister Karl Lauterbach (begge SPD). Lauterbach uttrykte skuffelse etter avstemninga.

Nederlaget for vaksineplikttilhengerne kom etter en månedslang debatt, skriver avisa taz. Det var splittelse i regjeringskoalisjonen og innad i opposisjonspartiene. AfD var det eneste partiet som stemte samlet mot forslagene om vaksineplikt. De reiste også et forslag mot vaksineplikt for helseansatte, men det forslaget ble også nedstemt, skriver tagesschau.de.

Vaksineindustrien gikk altså på et viktig nederlag i EUs viktigste medlemsland, men de politikerne som gjør som denne mektige industrien ønsker vil sikkert prøve seg igjen.

Det har vært en stor folkelig motstand mot lockdownpolitikken og vaksinetvangen i Tyskland og mange store demonstrasjoner.

Les: Faste, ukentlige koronaprotester i over 2000 tyske byer

Forrige artikkelHer skal det vaksineres videre uten stans – nå kommer 6. dose
Neste artikkelBritiske militære, våpenindustrien og spionbyråer utnytter «woke»