Var hackingen av giverne til Ottawas lastebilkonvoi en amerikansk-kanadisk etterretningsoperasjon?

0

Aubrey Cottle, hackeren som påberoper seg æren for å ha stjålet konvoigiverinformasjon, har skrytt av samarbeid med FBI og kanadisk rettshåndhevelse. Dataene ble publisert av DDoSecrets, en anti-Wikileaks ideell organisasjon hvis grunnlegger har avslørt «arbeid innen nasjonal sikkerhet/kontra-etterretning». Dette skriver Kit Klarenberg i The Grayzone.

13. februar dukket navnene og personopplysningene til nesten 100.000 personer som donerte penger for å støtte de kanadiske lastebilistenes protest mot vaksinemandater gjennom crowdfunding-siden GiveSendGo opp på nettet via Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets), et nettarkiv som søker å enkelt koble journalister sammen og forskere med lekket informasjon.

Mainstream media brukte dokumentene til å ramme konvoien som i hovedsak «utenlandsk finansiert», og trakassere små givere med gjennomsnittlig bakgrunn. Tallrike fascinerende godbiter, som for eksempel gaven på $215 000 fra en giver hvis identitet, e-post, IP-adresse og postnummer ikke ble registrert av nettstedet, i motsetning til alle andre givere, ble ignorert i prosessen.

Hacker-lekkasjen representerte bare den siste bredsida mot konvoiaktivistene. Timer senere aktiverte den canadiske statsministeren Justin Trudeau Emergencies Act for aller første gang i canadisk historie, et enestående grep som effektivt suspenderte borgerrettighetene til demonstrantene og ga føderal rettshåndhevelse makt til å beslaglegge bankkontoene deres uten rettskjennelse.

En angivelig grunnlegger av hacktivist-kollektivet Anonymous, kanadiske Aubrey Cottle, tok æren for hacket av konvoigivernes informasjon i form av et online «manifest» og tilhørende video som overlapper et klipp fra Disney-musikalen Frozen. Som et ekko av liberale kanadiske politikere, anklaget Cottle konvoien for å holde Ottawa som «gissel i flere uker mens de terroriserte de fredelige innbyggerne som bor der».

Hackeren fortsatte med å grunnløst påstå at donasjonene ble brukt «til å finansiere et opprør», og at enkeltpersoner som hadde bidratt også hadde finansiert opprøret 6. januar 2021 ved US Capitol.

Deretter advarte Cottle uten bevis at den globale «konvoibevegelsen» kan være «et dekke for en type trojansk hest-angrep der ekstremister og militsgrupper ankommer i stort antall med våpen,» som «store konvoier av lastebiler som beveger seg inn i store byer vil se normalt ut gitt temaet for disse verdensomspennende protestene.»

Hvorvidt DDoSecrets og dets grunnlegger er vitende eller uvitende sjakkbrikker for CIA er et omstridt poeng. Dens forpliktelse til å publisere og være vert for så mye lekket materiale som mulig gjør organisasjonen til en ekstremt attraktiv kanal for dårlig mottatte sensitive dokumenter, og opprinnelsen til dette materialet blir aldri stilt spørsmål ved av nyhetskanaler som rapporterer om det.

DDoSecrets har vært nøye med å vise til kilder i spesielle tilfeller. For eksempel hevder DDoSecrets-oppføringen på DNC-e-postene utgitt av WikiLeaks med kraft at dokumentene ble «hacket av russiske etterretningstjenester.» Denne påstanden ble imidlertid undergravd av innrømmelsen av administrerende direktør i CrowdStrike – cybersikkerhetsfirmaet som foretok tilskrivelsene – som innrømmet under ed at det ikke er noen «konkrete bevis» for at e-postene ble «faktisk plantet» av noen.

I mellomtiden er andre oppføringer nøye med å hevde at materialet ble utgitt av personer tilknyttet russisk etterretning, og kan inneholde «forfalskede» dokumenter.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.