Kinas UnionPay tar over kredittkortmarkedet i Russland når Visa, Mastercard og American Express forsvinner

0

De tre amerikanske kredittkortselskapene Visa, Mastercard og American Express har besluttet å legge ned virksomheten i Russland på grunn av Russlands invasjon og krig i Ukraina. Det fører med ett slag til at det kinesiske kortsystemet UnionPay tar over hele deres marked i Russland.

Russland har også sitt eget kredittkort Mir, men det er UnionPay som er giganten, og Mir blir koordinert med det. Gjennom det får også russiske kortbrukere tilgang til det internasjonale betalingsmarkedet.

Yahoo Finance skriver:

UnionPay opererer i 180 land og regioner og betjener allerede russiske finansinstitusjoner, men et ytterligere skifte fra Visa og Mastercard til det kinesiske betalingssystemet vil i hovedsak gi russere tilgang til utenlandske betalinger.

Den amerikanske betalingsgiganten American Express stoppet også virksomheten i Russland, så vel som Hviterussland.

Russlands største bank, statsstøttede Sberbank, utforsker muligheten for å lage et Mir-UnionPay-kort mens landets største private bank Alfa-Bank ifølge kilder jobber med UnionPay-kort.

UnionPay har en større markedsandel totalt enn både Visa og Mastercard, men deres markedsandel utenfor Kina har vært begrenset. Når de nå i praksis tar over det russiske markedet er det en betydelig forandring av forholdet til konkurrentene, og det vil også åpne dørene til nye markeder.

Kortet har allerede betydelig innpass i Midtøsten, Japan, Kasakhstan, Bangladesh, Pakistan, Sør-Korea, Mexico, Frankrike, Sør-Afrika og Australia. Men det kan brukes i 180 land.

Igjen ser vi hvordan sanksjoner mot Russland driver landet inn i en nærmere og tettere allianse med Kina og hvordan det styrker det politisk-økonomiske samarbeidet mellom de to landene. Det viser igjen at sanksjoner i høyeste grad er et tveegget sverd, og at det fort kan ramme dem som tar det i bruk.

UnionPay kan i hvert fall smile hele veien til – minibanken.

Forrige artikkelNormalisering av forbindelsene mellom Iran og Saudi-Arabia?
Neste artikkelVestlige nynazister drar til Ukraina