I skyggen av krigen: Ukraina som det store laboratoriet for «The Great Reset»

0
Klaus Schwab og Volodomir Zelenskij på møtet i Davos i januar 2020

Den høyst virkelige krigen som følge av Russlands invasjon i Ukraina skygger over en annen krig, elitens krig mot verdens befolkning for å gjennomføre milliardærenes «Great Reset». Ukraina er nemlig i det stille blitt et stort laboratorium for ideene til Klaus Schwab og resten av Davos-eliten. Landet har ikke bare vært et fristed for USA-finansierte biolaboratorier, men også for digital ID og sosiale kredittsystemer av samme type som i Kina.

Zelenskij hadde bare vært få måneder i jobben som president da han sørget for å opprette et «Ministry for Digital Transformation». Dens viktigste oppgave var å lage en plattform for «staten på en smarttelefon», DiiA-appen ble endelig lansert i februar 2020. Siden den gang har alt gått raskt: mer enn 50 applikasjoner, referanser og offisielle kanaler kjører nå via app: førerkort, Covid-vaksinasjonskort, studentkort, start av bedrift, forsikring, sosiale ytelser. En fransk teknologiportal skriver: «En modell som vi bare kjente fra Kina med sitt sosiale kredittsystem.»

Det sosiale kredittsystemet skal også oppfattes bokstavelig: i fjor lovte Zelenskij enhver innbygger som kunne fremlegge bevis på et fullstendig vaksinasjonssertifikat i DiiA, en belønning på 1000 hryvnia (ca. 30 euro) – omtrent en tidel av en typisk månedslønn, skriver Julian Schernthaner i den østerrikske avisa Wochenblick. Myndighetene kan ikke lenger insistere på papirformen til dokumenter – og observatører antar at den doble varianten kun er en midlertidig løsning. Tidspunktet er neppe en tilfeldighet: To uker før utgivelsen var Zelenskij æresgjest på World Economic Forum (WEF)-toppmøtet ledet av «Great Reset»-arkitekten Klaus Schwab.

I Zelenskijs tale i Davos ble slagordet «den nye normalen» tatt fram, og han la seg helt opp til planene til Schwab & co. Ja, den ukrainske presidenten argumenterte for at Ukraina kunne fungere som en fortropp for disse planene.

Schwab var imponert og glad over «reformene» i landet. WEF selv initierte noen av disse med sine egne tenketanker for Ukraina. NATOs tenketank «Atlantic Council» hadde tidligere understreket potensialet for «innovasjon» kort tid etter innsettelsen av Zelenskij. På et nettverksmøte diskuterte Schwabs «Young World Leaders» Justin Trudeau og Zelenskij, hvordan slike «innovasjoner» kan utdypes ytterligere. Davos har også sitt eget «Ukraine House», som regelmessig er tilgjengelig for «nettverksarbeid» som en del av WEF-møtene.

Det er også inngått en avtale med Apple om å gjennomføre en digital folketelling i 2023 . Denne skal også kjøres på DiiA-appen igjen, og det amerikanske selskapet vil bidra til å forbedre den. Spesielt skal de «identifisere prioriterte prosjekter som fremmer Ukrainas overgang til papirløs modus «. Samarbeidet går igjen gjennom «Departement for digital transformasjon» – og det er ikke et enestående tilfelle.

For også i 2020 avsluttet avdelingen en liknende avtale med Microsoft , som var forventet å gi en verdi på 500 millioner amerikanske dollar. Samarbeidet sies å være vidtrekkende: det handler om å skape et «svært sikkert skyplattformøkosystem».

Naomi Klein: I skyggen av korona vil milliardærene bygge et høyteknologisk dystopia

Dette samsvarer med det den canadiske forfatteren Naomi Klein skrev i The Intercept i 2020. Hun pekte på at milliardærene og teknokratene bruker pandemien som en Pandemic Shock Doctrine eller en “Screen New Deal.” Og målet deres er å skape et høyteknologisk dystopi som de kontrollerer, på menneskehetens bekostning.

Forrige artikkelØdeleggelsen av Afghanistan fortsetter etter krigen
Neste artikkelAvisa Nordland, VG og USAs psykologiske krigføring