Frankrike: Sure miner etter satirisk tegning, Russland: «Hva med Charlie Hebdo?»

0

Den franske presidenten Emmanuel Macron likte ikke at den russiske ambassaden twitret det han kalte en «respektløs» tegning.
Maria Zakharova, talspersonen for det russiske utenriksdepartementet, svarte på kritikken i et Facebookinnlegg : «Vi ble lært av de franske presidentene og det franske utenriksdepartementet at alle karikaturer er akseptable. Til og med slike monstrøse som i Charlie Hebdo
Det franske magasinet Charlie Hebdo er beryktet for å publisere meget skarpe og i mange øynes usmakelige karikaturer og satiriske tegninger, og har mottatt meget støtte for å gjøre nettopp dét.

«Media: «Den franske presidenten Emmanuel Macron sa at han anser den nylige publiseringen av en tegneserie på Twitter-siden til den russiske ambassaden i Paris som uakseptabel, han håper at dette ikke vil skje igjen i fremtiden. Det sa han på en pressekonferanse etter EU-toppmøtet. Som France-Presse rapporterte, trakk det franske utenriksdepartementet oppmerksomheten til tegneseriene publisert på ambassadens Twitter-side, som latterliggjorde europeisk solidaritet og forholdet mellom Europa og USA.
Åh, virkelig?
Det var de franske presidentene og det franske utenriksdepartementet som lærte oss at alle karikaturer er akseptable. Til og med slike monstrøse som i Charlie Hebdo. Vi bestemte oss for å følge deres råd og bruke satire, som de anser som en manifestasjon av ytringsfrihet. Og nå liker de det ikke?
Nei. Motta og signér.»

(Googleoversettelse av den original russiske teksten i Facebookinnlegget)

Tweeten til den russiske ambassaden i Frankrike med tegningen har siden blitt slettet.

Tegningen viser en skikkelse merke «Europa» som ligger på magen på en seng, tilsynelatende full av tidligere sprøytestikk, mens figurer som representerer USA og EU injiserer kroppen med forskjellige stoffer som merket «nynazisme», «russofobi», «covid-19″, «kanselleringskultur», «sanksjoner», «NATO». USA representeres ved Uncle Sam-figuren og har en etikett med «Dr. Løgnimperiet» på brystet, mens figuren som representerer EU har en etikett med «Dr. Euro Reich» på brystet.

Det franske utenriksdepartementet kalte den russiske ambassadøren inn på teppet på grunn av publiseringen av tegningen som ble ansett som «uakseptabel» av fransk diplomati.

«Vi gjorde det klart i dag til den russiske ambassadøren,» sa departementet i en uttalelse sendt til Reuters. «Vi prøver å opprettholde en krevende kanal for dialog med Russland, og disse handlingene er helt upassende.»

Forrige artikkelRødt varsel: Hva krigen i Syria lærte meg om amerikanske og vestlige regjeringer og mediepropaganda
Neste artikkelAlvorlige grusomheter og forbrytelser -nynazistene avslører sitt virkelige ansikt i Ukraina