Francesco Buccino: FIRE, for vl vla vc piano

0

«Mellom 50 og 55 millioner mennesker har dødd rundt om i verden som følge av vestlig kolonialisme og nykolonialisme siden slutten av andre verdenskrig.»

Dette skriver komponisten og pianisten Francesco Buccino i forbindelse med sitt verk FIRE, for vl vla vc piano.

Francesco Buccino har vunnet to førstepriser i internasjonale klaverkonkurranser. Han har arbeidet som kirkemusiker i Italia og USA, og fra 2006 har han sitt virke i Norge.

Han skrev til steigan.no etter at han hadde merket seg at flere kunstnere støtter arbeidet vårt, og nå sist Bjørn Richter. Buccino ville bidra med å presentere verket sitt hos oss, noe vi er svært takknemlige for og stolte over. Web-formatet yter dessverre ikke musikken full rettferdighet, men med komponistens tillatelse publiserer vi det her. (YouTube har lagt noe sensur på det, så det kan hende man må klikke litt for å få det fram.)

Francesco Buccino skriver:

Jeg komponerte dette stykket i 2014 og det heter «Fire» for ‘fire’ instrumenter. Det handler om krig. I partitur og i beskrivelse av video er det flere sitater fra en av de kulturelle kilde av Vesten. Sitatene viser den store motsigelser mellom det vi tror og det vi gjør.

Jeg ble utdannet i piano orgel cembalo og komposisjon i Italia og i Norge. For meg er musikken ikke bare ‘entertainment’, men særlig en måte å vise det som finnes dypt inne i oss, som kilde til det vi tenker og gjør.

Min musikk er dissonant og aggressiv og full av motsetninger, mener mange. Den er speilet til verden jeg lever i. Jeg kommer fra Vesten som i de siste år angrepet Irak 2 ganger, Afghanistan, Syria, Libya.

Chomsky talte opp 50-55 millioner mennesker drept av US/NATO i de siste 70 år i sin bok «On Western Terrorism». Motsetninger er over alt. Vi går til kirke og ber for fred-forlatelse-brorskap mens vi med våre skatter støtter så store kriminale aktiviteter.

Min musikk speiler motsetningen mellom vår kjærlighet til musikken og naturen og det brutale militære systemet som ødelegger alt. Jeg bringer alt dette inn i min musikk alt av dette. Våre store motsetninger ligger i musikken, vi vibrerer for en vakker melodi mens vi ignorerer volden og brutaliteten.

Forrige artikkelKinas diplomati i full sving i Kabul
Neste artikkelImmunforsvarets hemmelige rolle mot skabb