De står imot presset – Koch Industries fortsetter å operere i Russland

0

Men mer enn 400 vestlige selskaper har trukket seg ut av Russland

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Midt i et exodus av vestlige selskaper fra Russland trosser det USA-baserte konglomerate Koch Industries presset. De har besluttet å fortsette å virke i landet.

Guardian Industries, et datterselskap av Koch Industries, driver ti glassproduksjons-fabrikker inne i Russland. De har rundt 600 ansatte.

Ved siden av Guardian, har Koch industries 15 andre tilsatte i Russland. 

Dave Robertson, president i COO i Koch Industries har kommet med en uttalelse der han forklarer denne sammensatte beslutningen. Han fordømmer Russlands Invasjon. Han sier:»Den forferdelige og avskyelige aggresjonen mot Ukraina er en fornærmelse mot menneskeheten».

«Guardians forretninger i Russland er bare en liten del av Koch. Vi vil ikke svikte våre ansatte der, og heller ikke overlate disse produksjonsfasilitetene til den russiske regjeringen slik at de kan få fordelene fra dem», sier Robertson. «Om vi trekker oss ut vil våre ansatte bli utsatt for en større risiko, og påføre dem større ulempe enn fordel».

Økonomen  David R. Henderson, en emeritus-professor ved Naval Postgraduate School og forsker ved Hoover Institution lovpriser Robertsons beslutning. «Dersom du vil skade en regjering gjør du det ikke ved å gi dem større ressurser», sier Henderson til Antiwar.com.

Ifølge en oversikt gjort ved Yale Universitys School of Management har mer enn 400 selskaper trukket seg ut av Russland, eller i iallfall begrenset sin virksomhet.

Som svar har Russland kommet med ideen om å overta disse selskapenes eiendeler, iallefall det som er tilbake av dem, og så nasjonalisere disse forretningene.

Siden den russiske presidenten Vladimir Putin beordret invasjonen av Ukraina den 24. februar har USA sammen med sine allierte innført knusende sanksjoner mot Russland. Hensikten er å ødelegge landets økonomi.

Hensikten med sanksjonene er altså å skremme Putin, siden det var hans beslutning å angripe Ukraina. Men sanksjonene kommer til å straffe den jevne russer på grunn av beslutningen til deres president.

Amerika kommer også til å få kjenne på de økonomiske smertene fra disse sanksjonene, Det har president Biden vært forberedt på, som skyhøye gasspriser og inflasjon. Mens prisene på drivstoff skyter i været har Biden undertegnet en presidentordre som forbyr import av russisk olje og signalisert at han planlegger også å forby andre russiske varer. 

Robertson sier at Koch Industries vil etterkomme sanksjonene fra USA. 

«Det må være klart at Koch Industries vil etterkomme alle akseptable sanksjoner, lover og reguleringer, Det vil styre vårt forhold og våre transaksjoner i alle land der vi opererer», sa han.

Koch Industries administrerende direktør Charles Koch har en historie med å støtte organisasjoner som favoriserer en utenrikspolitikk som ikke blander seg for mye inn. Det inkluderer også Quincy Institute, Cato Institute, Concerned Veterans for America og American Institute for Economic Research.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Defying Pressure, Koch Industries Continues to Operate in Russia

Forrige artikkelKina ser paralleller mellom Ukraina og Taiwan
Neste artikkelWolf-time or the story of thirty years of war to divide the world
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.