Black Agenda Report: – Ukraina avslører en hvit, rasistisk utenrikspolitikk

0
Margaret Kimberley er sjefredaktør for Black agenda report

Det har ikke gått upåaktet hen i Afrika, Asia og Latin-Amerika at personer fra disse kontinentene blir behandlet som annenrangs borgere, også når de prøver å flykte fra krigen i Ukraina. Uttalelser om at den nye typen flyktninger er annerledes «fordi de har blondt hår, er hvite og har blå øyne» har brent seg inn. Margaret Kimberley, som er sjefredaktør i Black Agenda Report kommenterer.

Ukraina avslører en utenrikspolitikk bygd på hvit overlegenhet

Av Margaret Kimberley, sjefredaktør Black Agenda Repport.

Nå vet alle at Ukrainas flagg er blått og gult. Det er umulig å gå glipp av da Empire State Building i New York, Brandenburger Tor i Berlin og Eiffeltårnet i Paris alle har blitt badet i disse fargene. Nesten alle byer og tettsteder over hele USA har fulgt etter, og politikere, alt fra lokale lovgivere til medlemmer av kongressen, roper «Stand with Ukraine!» ved enhver anledning.

Likevel må det påpekes at de blå og gule motivene og bønnene om solidaritet handler om hvitt overherredømme. Ukraina er opprettholdt som en bastion av «sivilisasjon» som er ment å sette grensene for krig og lidelse. Den stille delen av denne politikken blir nå uttalt høyt. Vi blir fortalt at ukrainere i større grad fortjener bekymring fordi de er europeere.

Det sa Ukrainas visestatsadvokat i et BBC-intervju. «Det er veldig emosjonelt for meg fordi jeg ser europeiske mennesker med blå øyne og blondt hår bli drept …» Han var ikke alene i sin vurdering. En NBC-reporter ble spurt hvorfor Polen var villig til å ta inn ukrainere selv om det avviste andre flyktninger «Bare for å si det rett ut, dette er ikke flyktninger fra Syria, dette er flyktninger fra nabolandet Ukraina. Det er helt ærlig en del av det. Dette er kristne, de er hvite, de er … um… veldig like menneskene som bor i Polen.»

CBS fulgte etter, «Dette er ikke et sted, med all respekt, som Irak eller Afghanistan som har sett konflikt rase i flere tiår. Dette er en relativt sivilisert, relativt europeisk – jeg må velge disse ordene med omhu – by hvor du ville ikke forvente det eller håpe at det kom til å skje.»

Fortellingen om at bare hvite mennesker fortjener fred og sikkerhet er desto mer skammelig fordi det globale sør lider av krig og savn som et direkte resultat av USA/NATO-handlinger. Det er NATO som ødela nasjonen Libya, NATO som forsøkte å gjøre det samme i Syria, NATO som okkuperte Afghanistan, NATO som fører krig over hele Afrika med amerikanske, franske og britiske tropper utplassert over hele kontinentet. Den hvite verden forårsaker lidelse og sier så at folket i det globale sør er «usiviliserte» uten rettigheter som må respekteres.

En studie fra Watson Institute ved Brown University viste at mer enn 37 millioner mennesker i Nord-Afrika, Vest- og Sentral-Asia og Afrikas horn har blitt fordrevet av USA og dets allierte siden 2001. De humanitære katastrofene som startet for mange år siden pågår, som flyktninger bruker Middelhavet og til og med den amerikanske grensen til Mexico som fluktpunkter. Etter å ha opplevd aggresjonskriger blir disse nasjonene deretter utsatt for straff når USA stjeler Afghanistans eiendeler og holder Syria under tommelen gjennom Caesar Sanctions. Disse tyveriene forårsaker mer lidelse og til og med død ettersom nasjoner blir frarøvet evnen til å ta vare på folket sitt. Hvem er sivilisert og hvem er ikke det?

Ukraina har blitt presset til forkant av amerikansk tankegang for å forsvare den imperialistiske utenrikspolitikken som førte til den nåværende konflikten med Russland. Hvis den blåøyde nasjonen lider, er det på grunn av USAs og NATOs arroganse og aggresjon. Ukrainas nåværende situasjon er et direkte resultat av kuppet i 2014 laget av USA og dets EU-partnere. En valgt president ble styrtet og en borgerkrig startet som har drept rundt 14.000 mennesker. Ukraina er en amerikansk koloni med en marionettregjering som nå er under militært angrep. Ukrainere er selv flyktninger når de flykter til nabolandene Polen, Romania, Slovakia og andre land. Det er de antatt avanserte, demokratiske og angivelig siviliserte som har skapt problemene sine.

Nok en gang er rasismen åpenbar. Afrikanske migranter og studenter i Ukraina ble nektet å gå ombord på tog og busser som kunne bringe dem i sikkerhet. En gruppe jamaicanske studenter ble tvunget til å gå 20 kilometer da de ble beordret ut av en buss på vei til Polen. Afrikanere og jamaicanere bor og studerer over hele verden fordi USA og Europa underutvikler nasjonene deres på en rekke måter. Likevel så ikke ukrainere og polakker folk som trengte hjelp. De slo fast at de ikke-blonde ikke fortjente hjelp.

Ironisk nok er det den hvite overlegenhet under USAs/NATOs utenrikspolitikk som har skapt alle Ukrainas lidelser. Behovet for å dominere, for å «innesperre» Russland og dets allierte Kina fungerer ikke slik de hadde håpet, men ukrainerne skal ofres. Minsk-II-avtalen som ble enstemmig godkjent i FNs sikkerhetsråd var et veikart for fred. Ukraina burde være en nøytral nasjon, men det er det stikk motsatte av hva dets herrer og mestere i Washington ønsker. Forhandlingene i god tro som kan løse krisen kommer ingen vei fordi NATO er en veldig uærlig megler.

Korporasjonenes medier har sluttet seg til staten i en ekstraordinær innsats for å skape krigspropaganda. De trekker bevisst i hjertestrengene til folk og krever solidaritet med Ukraina fordi sannheten er svært usmakelig.

I stedet for å stå sammen med Ukraina, bør amerikanerne stå sammen med menneskeheten over hele verden. Hvis de gjorde det, ville de være bedre i stand til å forstå hvorfor det er kriger i Europa eller andre steder.

Margaret Kimberley er forfatter av boka Prejudential: Black America and the Presidents. Hun publiserer artikler på patreon.com/margaretkimberley 

Black Alliance For Peace: For African and Colonized Peoples, to Understand Ukraine: De-center Europe and Focus on Imperialism.

Les også Ahmed Abdulkareem: Tears for Ukraine, Sanctions for Russia, Yawns for Yemen, Arms for Saudis: The West’s Grotesque Double Standard

Forrige artikkelFakta og kommenterer til avstemming i FNs hovedforsamling om uttalelsen, «Aggression against Ukraine»
Neste artikkelDet er er ingen grunn til å forlenge reglene om koronasertifikat
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.