Sjokkerende data fra EudraVigilance: 3,5 millioner bivirkninger i Europa

0

Den italienske nettavisa Il Paragone skriver at informasjonen om vaksineskader i Europa er direkte sjokkerende. Avisa bygger på data fra EudraVigilance, og skriver:

Databasen har vært i drift siden desember 2001 og samler inn rapporter om mistenkte uønskede reaksjoner på medisiner levert direkte av enkeltborgere. Tallene må derfor må tas med ei klype salt, men bidrar til å gi et ikke akkurat betryggende bilde. Innenfor portalen klassifiseres bivirkninger som «alvorlige» dersom de tilsvarer «en medisinsk hendelse som forårsaker død, er livstruende, krever sykehusinnleggelse, forårsaker en annen medisinsk viktig tilstand eller forlengelse av eksisterende sykehusinnleggelse medfører vedvarende eller betydelig funksjonsnedsettelse eller inhabilitet eller er en medfødt anomali / fødselsdefekt».

Ifølge oppsummeringsdataene frem til 29. januar 2022, rapporterer EudraVigilance 38.983 meldinger om dødsfall og 3.530.362 av bivirkninger etter administrering av de fire COVID-19-vaksinene (Moderna, Pfizer-BionTech, AstraZeneca og Janssen). Halvparten av bivirkningene som er rapportert ((1.672.872) vil være «alvorlige.» Ser man på dataene, for eksempel, skiller 48.240 tilfeller rapportert av pasienter med blod- og lymfesystemforstyrrelser etter vaksinasjon med Pfizer, ser de ut til å være ansvarlig for 57.541 hjerteplager og 133.365 mage-tarmproblemer.

Moderna-vaksinen ble assosiert med 18.287 tilfeller av hjertesykdom, 6.310 episoder med skade på øret, 12.365 problemer med blodet og lymfesystemet, 66.358 lidelser i muskel- og skjelett- og bindevev. Rapporter som skremmer (hjertekomplikasjonene forbundet med pasienter med AstraZeneca er for eksempel over 20 tusen) og som bidrar til å fyre opp debatten om hensiktsmessigheten av å sette anti-Covid-vaksiner, spesielt i de yngre delene av befolkningen.

En debatt som i Italia er blitt kvalt i fødselen.

Også i Il Paragone: “Il lockdown non è servito a niente”: uno studio conferma l’ennesimo errore del governo

Forrige artikkelFreedom Convoy 2022
Neste artikkelGalskap å elektrifisere sokkelen