Lederen for Zelenskijs parti: Påstandene om russisk invasjon koster Ukraina 2–3 milliarder dollar i måneden

0
Lederen for partiet Folkets tjener i Ukraina, Davyd Arakhamia

Lederen for partiet Folkets tjener i Ukraina, Davyd Arakhamia, tok et skarpt oppgjør med de vestlige medienes kampanje om en «kommende russisk invasjon» i Ukraina. Folkets tjener ble grunnlagt av president Vladimir Zelenskij og er det største partiet i Verkhovna rada, nasjonalforsamlinga i Ukraina.

«Jeg tror at når fasen forsvinner om to eller tre uker, bør vi gjøre en retrospektiv analyse av hvordan de store, kjente mediene begynte å spre informasjon verre enn Skabeeva og Solovyov. Direkte forfalskninger i CNN, Bloomberg, WSJ… Vi må studere dette, fordi dette er elementer i en hybridkrig, sa Arahamiya.

(Olga Skabeeva er russisk TV-anker og kjent for sin stålfaste støtte til Putin. Vladimir Solovyov er også en TV-personlighet i Russland og omtales i Wikipedia som «propagandist».)

Arahamiya mener at det for øyeblikket «gjøres forsøk på å lage en ny kollektiv sikkerhetsavtale», og Ukraina er kun en plattform for forhandlinger, altså at Ukraina brukes som påskudd i en internasjonal drakamp.

Arahamiya bemerket også at publisering av informasjon om trusselen om invasjon av den russiske hæren «koster landet 2-3 milliarder dollar hver måned.»

«Dette hysteriet koster nå landet 2-3 milliarder dollar hver måned. Vi kan ikke låne i utenlandske markeder fordi det bare er vanvittige renter. Mange eksportører nekter. Vi vurderer tapet av økonomien hver dag og sprer deretter denne informasjonen til partnerne gjennom Utenriksdepartementet, fordi de trenger å forstå. Når noen bestemmer seg for å flytte ambassaden til Lviv, må de forstå at slike nyheter vil koste den ukrainske økonomien flere hundre millioner dollar,» sa politikeren.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.