Velkommen med tilsvar, professor Anne Spurkland

0

Margrethe Salvesen hadde et leserinnlegg på Steigan.no i går 27.01.22. Her refererte hun en samtale med professor Anne Spurkland, som er kjent for å ivre for Covid-19  vaksiner for voksne og ikke minst barn. Salvesen skriver i innlegget at Spurkland hevdet at  norske leger som har signert på Great Barrington-erklæringen er kjøpt og betalt.

Les: Professor Anne Spurkland påstår at norske leger som har signert Great Barrington erklæringen er kjøpt og betalt

Under Salvesens leserinnlegg skrev vi følgende:

“Signerte leserinnlegg står for forfatterens regning.

Anne Spurkland, som er kritisert i denne artikkelen av Margrethe Salvesen, har naturligvis tilsvarsrett på steigan.no, og vi ønsker henne velkommen til å publisere et svar hos oss.”

Spurkland har ikke kontaktet steigan.no med tilsvar, men skriver derimot i kommentarfeltet på sin facebook-side samme dag:

Ja, og hun referer ikke samtalen korrekt. Jeg har heller ikke fått tilsvarsmulighet fra Steigan.no https://presse.no/…/Veileder-for-samtidig-im%C3%B8teg…

Jo, Spurkeland har fått tilsvarsmulighet, slik vi har referert over.

Spurkland skriver videre i sin facebook-kommentar:

Når jeg ikke får samtidig tilsvar, har hun og Steigan allerede brudt pressens spilleregler.

Beklager Spurkland, men her tar du feil. Et leserinnlegg er ikke det samme som en journalistisk reportasje. Et leserinnlegg krever ikke samtidig tilsvar. Men vi gjentar at du er hjertelig velkommen med tilsvar. Hvis du mener at du er gjengitt ukorrekt i leserinnlegget, er det desto viktigere at du benytter denne anledningen.

Red.

Forrige artikkelRussland mobiliserer til å kunne møte en krig på alle fronter
Neste artikkelBidrar Faktisk.no til å bagatellisere alvorlige bivirkninger av covidvaksinene?