Unikt: film om vonde erfaringer etter vaksinering

0

Magasinet hemali, Helse, Mat & Livsstil, har samlet noen vonde erfaringer etter vaksinering. Unge, voksne, kvinner og menn med ett håp: at de får sitt gamle liv tilbake.

Av Julia Schreiner Benito, hemali.

Hemalis redaktør Julia Schreiner Benito har truffet mennesker hvis liv ble totalt endret etter vaksinering. Her er traileren til filmen vi lager, Ingmar Ellefsen hjelper til med regi. Har du en erfaring å dele med oss? Skriv til julia@hemali.no
Status for rapporterte bivirkninger i Norge per 4.1. 2022, ifølge Legemiddelverket:

Se videoen: Beretninger etter vaksinering.

Vi håper du vil dele traileren: Før musepekeren over filmen. Se nederst i høyre hjørne. Trykk på ikon med tre prikker. Velg «last ned». Del filmen på de sosiale plattformer du ønsker. Dersom du ikke ser dette valg i din nettleser: Høyreklikk over filmen. Velg «lagre video som».

Flere erfaringer etter vaksinering

Line Kyvik (40) fikk anafylaktisk sjokk – livstruende allergi – etter Pfizer. Så ville de gi henne mer Pfizer.

Allergisk sjokk:
– Før stikket sa jeg at jeg er allergisk mot Penicillin, og har kronisk elveblest.
– Det går så fint, mente sykepleieren.
FHI: «Alle virksomheter som vaksinerer skal ha gode rutiner for opplæring og det skal være skriftlige prosedyrer for håndtering av anafylaktiske reaksjoner som alle vaksinatører skal kjenne til.»
– Fire minutter etter Pfizer-vaksinen kjenner jeg prikking og bølger i kroppen. Så blir alt svart. Da jeg våkner, kan jeg verken røre hodet eller overkroppen. Jeg trilles i rullestol til observasjon. Først etter en time kommer legen. Plutselig får jeg et anfall av anafylaksi. (Livstruende, allergisk sjokk.) Det har da gått 70 minutter siden stikket. Les Lines historie.

Viser Line Kyvik med allergisk reaksjon, røde flekker i ansiktet
Line Kyvik fikk anafylaktisk sjokk etter vaksinering med Pfizer

Få timer etter vaksinen mistet hun førligheten i beinet. Marlina Andersen (36) fikk lite hjelp. Men innkallelse til dose nummer to, det fikk hun.

– Overlegen på sykehuset sa at han aldri hadde sett liknende: Jeg var helt frisk, røyker ikke, går ikke på p-piller, ingen allergier, ingen medisiner. Jeg er helt sikker på at lammelsen skyldtes vaksinen, men legene ville ikke innrømme det. De bare antydet en mulig sammenheng, og nevnte autoimmun reaksjon. Etter hvert prøvde legene å skylde på «belastninger jeg hadde i livet».
– Ikke skyld på livet mitt! Dette livet med belastninger har jeg hatt i årevis, og jeg har taklet det med trening og sterk psyke. Min kropp tålte ikke vaksinen, kan dere ikke bare si det?
– Jeg orket ikke å ta den kampen, eller å få historien min ut. Om ikke du hadde ringt meg, så ville ikke dette blitt kjent. Noen leger hadde hjerte og forståelse, de sa at mange historier som min aldri fortelles. Les Marlinas historie.

Portrett av Marlina Andersen
Marlina Andersen ble innlagt igjen i november 2021. Med nyrestein, nyrebetennelse og blodforgiftning.

Sander Haugrud (24) ble norgesmester i kickboksing i 2019. Siste måneder har han sittet på sofaen med hjerteposebetennelse.
– Jeg skulle ønske at jeg hadde fått mer informasjon om bivirkninger før vaksinering, da hadde jeg kanskje fått Covid-19 i stedet, og vært frisk nå, sier han i denne videoen.

Sander Haugrud
Sander Haugrud (24) kan verken jobbe eller trene, måneder etter at han tok vaksinen.
Han var i ferd med å satse internasjonalt som kickbokser da helsen raknet.

Denne artikkelen ble først publisert på hemali

Forrige artikkelEnergisystemet som regjeringa ikke vil snakke om
Neste artikkelMaskerade