Skottland: Dobbeltvaksinerte mer utsatt enn uvaksinerte

0

Dobbeltvaksinerte skotter har nå større sannsynlighet for å bli innlagt på sjukehus med Covid enn uvaksinerte, samtidig som det er en økning i antall eldre mennesker som blir sjuke på grunn av avtagende immunitet. Dette går fram av ei nyhetsmelding i den skotske avisa The Herald.

Artikkelen bygger på data fra Public Health Scotland (PHS) og motsier stadige nyhetsmeldinger om at infeksjoner, sykehusinnleggelser og dødsrater er høyest blant uvaksinerte.

Helen McArdle i Anti-Empire kommenterer dette:

En ekspert understreket imidlertid at mønstrene sannsynligvis gjenspeiler faktorer som at Omicron opprinnelig smittet i mer velstående samfunn. [Selvfølgelig kommer de med en million unnskyldninger.]

«Det virker rart før du begynner å bryte ned ting,» sa professor Rowland Kao, leder for veterinærepidemiologi og datavitenskap ved Edinburgh University.

Ifølge den siste PHS-rapporten har Covid-dødsraten vært konsekvent høyere siden 4. desember hos de dobbeltvaksinerte sammenlignet med de uvaksinerte – men mye lavere hos de trippelvaksinerte.

Rapporten definerer et Covid-dødsfall som «en person som har testet positivt ved PCR for SARS-CoV-2 [  koronaviruset  som forårsaker Covid] til enhver tid og har Covid-19 oppført som en underliggende eller medvirkende dødsårsak ved dødsfallet sertifikat».

I den siste uka i desember var dødsraten 7,06 per 100 000 blant de dobbeltvaksinerte sammenlignet med 4,79 per 100 000 hos de uvaksinerte, og 0,21 per 100 000 hos de trippelvaksinerte.

I ukan som sluttet 7. januar, var sjukehusinnleggelsesraten også dobbelt så høy hos de dobbeltvaksinerte sammenlignet med de uvaksinerte – 130 innleggelser per 100 000 mot 59 per 100 000 – men falt til bare 15 per 100 000 hos de trippelvaksinerte.

Innleggelsesdataene skiller ikke mellom pasienter på sjukehus «på grunn av» Covid og de som testet positivt mens de ble behandlet for andre plager.

Rapporten viser også at i løpet av de tre ukene frem til 7. januar var antall tilfeller av Covid konsekvent lavest i den uvaksinerte befolkningen.

Covid-relaterte dødsfall i Skottland

Forrige artikkelRegjeringa vil bruke 5 milliarder på massetesting –penger ut av vinduet
Neste artikkelMidt i den globale krisa – Kina leverer sine beste resultater noen gang