Kinas høyhastighetsjernbaner er nå 40.000 kilometer, eller som lengden rundt ekvator

0
Høyhastighetstog i Beijing

Lengden på Kinas høyhastighetsjernbanenett er nå på over 40.000 kilometer ifølge China State Railway Group. Dette melder Global Times.

Denne milepælen ble nådd etter ferdigstillelsen av en jernbane som forbinder Anqing i Øst-Kinas Anhui-provins og Jiujiang i Øst-Kinas Jiangxi-provins med en beregnet hastighet på 350 kilometer per time.

«Den 176 kilometer lange jernbanen slynger seg ned langs elver, innsjøer, urbane hovedveier og andre jernbaner, og utgjør komplekse konstruksjonsutfordringer og risikoer,» sa jernbanebyggeren China Tiesiju Civil Engineering Group til Global Times 31. januar 2021.

I tillegg til innsatsen for å utvide høyhastighetsbanenettet, må Kina ytterligere øke nyttegraden for høyhastighetsjernbaner over landtransportseksjonen for å redusere logistikkkostnader, og for å nå Kinas uttalte mål for reduksjon av karbonutslipp, sa Sun Zhang, en transportekspert og professor ved Shanghai Tongji University, til Global Times.

Kinas effektive høyhastighetsjernbanesystem vil spille en stadig viktigere rolle i forbindelse med Belt and Road Initiative og Regional Comprehensive Economic Partnership i framtiden, ifølge eksperter.

«Høyhastighetsjernbanene er vil forbinde flere internasjonale havner med innlandsprovinser, og ytterligere akselerere det internasjonale samarbeidet mellom Kina og ASEANs medlemsland,» sa Sun.

Han kunne ha føyd til at dette jernbanenettet også i høy grad vil strekke seg videre fram gjennom Sentral-Asia og Russland og inn i Midtøsten.

Høyhastighetsjernbaner i verden

Dette er en litt forenklet versjon av Wikipedias liste:

RankCountry/RegionContinentkm
1 ChinaAsia40,000
2 SpainEurope4,207.7
3 FranceEurope2,734.0
4GermanyEurope1,267
5 JapanAsia2,764.6
6 ItalyEurope2,017.7
7 United KingdomEurope1,814
8 SwedenEurope1,706
9South KoreaAsia1,217.7
10TurkeyAsia1,015

Vi noterer oss at USA og Russland glimrer med sitt fravær og at Sverige har noe Norge ikke har. Kinas høyhastighetsnett er mye lengre enn resten av verdens nett til sammen!

Forrige artikkelJimmy Dore: Mer bløff om vaksiner til barn og omikron
Neste artikkelHvem var kundene i pedofiliringene?