US Navy innrømmer at Russlands våpen er overlegne

0

Vi har pekt på en rekke ganger at den nye generasjonen med russiske hypersoniske våpen inntil videre har gitt Russland et overtak på USA. Nå har også forskerne ved Naval Postgraduate School i Monterey, California kommet til samme konklusjon. Denne institusjonen driver doktogradsforskning for USAs væpnede styrker og spesielt for US Navy.

I en rapport med tittelen Bringing Hypersonic Missile Capability to the Fleet skriver de (s. 57):

Litteraturgjennomgangsdelen beskriver måten [Tomahawk Land Attack Missile (TLAM)] kryssermissiler må skytes opp i salver med så mange som 16 missiler for å beseire et mål med aktivt forsvar. På grunn av sin eksepsjonelle hastighet, manøvrerbarhet og lave flyrute, vil et enkelt hypersonisk glideermissil sannsynligvis kunne overvinne et aktivt defensivt system som kan beseire selv et salveangrep av TLAM-er.

En destroyer av Arleigh Burke-klassen er utstyrt med 96 TLAM-er, eller seks salvers angrep på 16 missiler hver. Dette betyr at et fartøy utstyrt med 12 hypersoniske missiler kan angripe like mange aktivt forsvarte mål som to Arleigh Burke-klassedestroyere som skyter 16-missilsalver.

For å si dette på et litt mindre militært språk, så betyr det at de beste destroyerne USA har vil bli slått ut av de russiske hypersoniske glidermissilene. Et russisk fartøy med 12 glidere slår ut destroyere med 196 Tomahawks.

Kan blinde USAs flåte

Moon of Alabama kommenterer dette og skriver:

Patrick Armstrong, en tidligere militæranalytiker i tjeneste hos det kanadiske diplomatiske korpset, listet nylig opp en rekke tiltak Russland kan ta for å presse på for en amerikansk undertegning av sine ikke-et-ultimatum-traktater. Jeg vil gjerne gjøre dere oppmerksom på denne:

«Jeg tror (mistenker/gjetter) at det russiske forsvaret har kapasitet til å blinde Aegis-utstyrte skip. Moskva kunne gjøre det offentlig på en måte som ikke kan benektes. Uten Aegis er den amerikanske overflateflåten bare mål. Innvending: Dette er en krigsvinnende hemmelighet og bør ikke brukes lettvint. Med mindre det russiske forsvaret har noe enda mer effektivt.»

Burke-klassens destroyere er utstyrt med Aegis integrerte marinevåpensystem. Hvis Russland kan deaktivere det ved å blende sensorene deres, noe jeg også har grunn til å tro er sant, trenger Russland ikke engang hypersonikk for å senke disse skipene.

Russland er ikke avhengig av bare en håndfull Gorshov-klassekorvetter. Yasen-klassens ubåter kan også skyte ut Tsirkons. Den har også supersoniske Onyx antiskipsmissiler som kan avfyres fra forskjellige overflateskipsklasser, ubåter eller fra landbaserte ramper, samt de hypersoniske Kh-47M2 Kinzhal antiskipsmissilene som kan skytes opp fra jagerfly eller bombefly. Når USA eller Storbritannia sender skip inn i Østersjøen eller Svartehavet er det utelukkende for propagandaformål. Hvis det bryter ut en virkelig konflikt med Russland, vil disse bli senket i løpet av minutter.

Scott Ritter er en tidligere US Marines etterretningsoffiser og FN-inspektør:

Scott Ritter @RealScottRitter – 18:09 UTC · 22. desember 2021

En åpen utfordring til den amerikanske hæren – med et øyeblikks varsel (ikke etter eget valg) distribuer to tunge brigader til NTC innen én uke, klare ved ankomst til å gjennomføre intense kombinerte våpenøvelser som varer i en måned. Det kommer ikke til å skje.

Hva får noen til å tro at vi betyr noe i Europa? Poenget mitt er at USA bare er en skygge av sin tidligere styrke når det kommer til å projisere kampkraft på bakken i Europa. Den ene Armor BCT vi har på rotasjon er ikke nok. Det er heller ikke den andre pansrede BCT-en vi har forhåndsplassert utstyr for i Polen.

Kommentar: Nøktern analyse

Det er klart at Naval Postgraduate School kan mistenkes for å agitere for hypersonisk opprustning i USA, og av den grunn overdrive Russlands overtak, men Scott Ritter har ingen slik agenda, og informasjon fra andre kilder tyder på at dette er en nøktern beskrivelse av den strategiske balansen, eller helst ubalansen, i øyeblikket.

USAs overtak er borte. USAs trusler mot Russland er ikke troverdige. De er mest beregnet på hjemmemarkedet og uopplyste europeere.

Forrige artikkelNorge som amerikansk protektorat
Neste artikkelTrippelvaksinerte har 4,5 ganger så stor fare for å teste positivt for omikron som uvaksinerte