Styrelederen for nyhetsbyrået Reuters er investor og styremedlem i Pfizer

0
Jim Smith, Reuters og Pfizer

Styreleder og tidligere administrerende direktør (CEO) i nyhetsbyrået Reuters – James C. Smith – er toppinvestor og styremedlem for den farmasøytiske giganten Pfizer. Han ble valgt inn i styret i 2014, i tillegg til at han begynte i Pfizers Corporate Governance og Science and Technology Committees. Dette reiser alvorlige interessekonflikter ettersom medier som Reuters fortsetter å promotere Pfizer-produkter, forsvare farmasøytiske selskaper mot kritikk og opptrer redaksjonelt for å tvinge skeptikere til taushet.

Smith er for tiden styreleder for Thomson Reuters Foundation, den London-baserte stiftelsen som er kjent for å formidle nyheter og informasjon til milliarder av lesere. Han var også president, administrerende direktør og i styret for Reuters fra 2012 til han gikk av i 2020.

Han har jobbet med organisasjonen siden 1987, da de ble kjent som Thomson Newspaper-gruppen. Han har også fungert som administrerende direktør for den profesjonelle divisjonen, og har hatt tilsyn med juridiske, skattemessige og regnskapsmessige, og intellektuelle eiendoms- og vitenskapsvirksomheter. Senere fortsatte han med å lede Nord-Amerika-operasjonene for nyhetsorganisasjonen.

I en offisiell uttalelse den gang sa Ian Read, Pfizers styreleder og administrerende direktør: «Vi er glade for å ha Jim Smith med i Pfizers styre. Han bringer lederskap og operasjonell og internasjonal forretningserfaring til Pfizers styre, og vil være en utmerket ressurs for selskapet. Tillegget av Jim til styret vårt bidrar til å sikre at Pfizer vil fortsette å dra nytte av en bredde og variasjon av erfaring.»

Bare det siste året har Reuters publisert mer enn 22.000 artikler som nevner Pfizer. Selskapet har kun publisert 8.191 artikler knyttet til Moderna, og 18.000 knyttet til Johnson & Johnson. Mange av artiklene om Johnson & Johnson var negative i stemningen, i motsetning til deres Pfizer-rapportering.

På Reuters finne man også 10.000 artikler om «vaccine sceptics», ikke altfor positive omtaler, vil vi tro.

Smith er også knyttet til World Economic Forum (WEF), hvor han sitter i styret for Partnering Against Corruption Initiative. Han er også medlem av WEFs International Business Advisory Board for British American Business og Atlantic Council.

Under den første kalde krigen ble Reuters finansiert av den britiske regjeringa for å spre anti-sovjetisk propaganda og for å spre feilinformasjon som tjente britiske utenrikspolitiske interesser i Midtøsten og Latin-Amerika.

De vanlige mistenkte

De største eierne av Pfizer er de vanlige mistenkte: Vanguard, BlackRock og State Street. (Oljefondet på 8. plass.)

I Thomson Reuters Corporation er det Vanguard som er den fremste av de tre vanlige med følge av den fjerde av de vanlige mistenkte, Fidelity.

Medieprofitørene og vaksineprofitørene er altså stort sett de samme, og i personen Jim Smith har de til og med en personalunion.

Reuters er hovedleverandør av internasjonale nyheter til norske medier gjennom NTB.

Les også: Twitter partners with UK govt-backed, CIA-linked Reuters to censor alternative views

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.