– Lukten av hykleri er til å bli fysisk uvel av

0
Et par av Maria Ressas venner

– Det er helt skammelig om Støre skal hylle modig journalistikk i Russland og Filippinene, mens han stilltiende samtykker til at våre nærmeste allierte tar livet av Julian Assange, sa Rødts leder Bjørnar Moxnes da han kom med en klar oppfordring til Støre om å stå opp mot USAs forfølgelse av WikiLeaks og Assange. Dette skriver Nettavisen.

– Det er helt skammelig om Støre i dag skal hylle modig journalistikk i Russland og Filippinene, mens han stilltiende samtykker til at våre nærmeste allierte tar livet av Julian Assange. Da er hykleriet så stort at det slår ut på Richters skala, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Nettavisen.

– Assange blir forfulgt fordi han har avslørt vestlige krigsforbrytelser og tortur. Men i stedet for å straffe krigsforbryterne og torturistene vil Norges nærmeste allierte sende han til USA, hvor det nettopp ble avslørt at CIA har hatt planer om å drepe han og dømme han til 175 år i fengsel, fortsetter Moxnes.

– Lukten av hykleriet til den eliten som klappet for menneskerettigheter og ytringsfrihet under Nobel-seremonien samtidig som de bidrar til at Assange blir sendt til USA for å dø i fengsel, er til å bli fysisk uvel av, avslutter han.

Hvem er modig?

I forbindelse med fredsprisutdelinga er det blitt sagt mange ord om at Maria Nessa er modig. Men hva består dette motet av?

Eva Thomassen har sett litt på dette og skriver på Facebook:

Jeg tok en titt på facebooksiden til Nobels fredsprisvinner, Maria Ressa. Der var det vanskelig å finne bilder av eller om alle journalistene hun påstår er forfulgt og drept. Derimot hagler det av bilder av henne med kjendiser og bilder fra møter hun har deltatt på. Alt fra Det hvite Hus til en rekke selfier med Macron til Zuckerberg (snakker hun ikke stygt om Facebook?..Til Hillary Clinton og Madeleine Albright. Espen Barth Eide sitter på podiet på et møte i Det Hvite Hus. Selfie med George Clooney.

Hva hun har gjort for freden siste året er vanskelig å få øye på. Det virker også som hun oppholder seg stort sett utenfor Fillipinene.Hun har vært i Oslo flere ganger.

Det var Norges statsminister Støre som foreslå henne til prisen. Uten å være konspiratorisk er Ressa en god venn av Clinton. Det er også Støre…

Over 100 syriske journalister er blitt drept ved fronten for å bringe sannheten til oss, men de ble ikke brukt og de blir aldri snakket om. Utenfor kringkastingshuset i Damaskus er det en minnevegg over de drepte journalistene som ofret livet i kampen mot internasjonal terror. En krig som kjempes for at verden skal leve i fred for terror.

Ressa om Assange:

Hva mener du om Julian Assanges arrestasjon? Er det bra eller dårlig for journalistikken? spurte Time Magazine sin utsendte den gang.

– Jeg har et annet synspunkt fordi jeg mener den omfattende dumpingen til WikiLeaks faktisk ikke er journalistikk, svarte Ressa.

Kan være et bilde av 5 personer, folk som står og tekst som sier 'UNDI 35 YEARS OF NDI WHO WE ARE WHAT WE DO WHERE WE WORK DON 2017 DEMOCRACY DINNER EXPLORES THE GLOBAL THREAT OF DISINFORMATION'
Maria Ressa og Madeleine Albright, hun som mente at 500.000 døde barn i Irak var «verdt prisen».
Kan være et bilde av 7 personer, folk som står og dress
Selfie med Macron. Det er kanskje modig?
Venninneklem fra Gaddafis morder, Hillary Clinton. Jo, det må være et slags mot.
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPfizers egne dokumenter avslører en hærskare av bivirkninger
Neste artikkelEn inflasjons-tsunami er underveis