Sverige: Vaksinepass og tropper til Ukraina

0
Head of a man in a white mask under the ceiling. Men's hands hold a flying face. Surrealistic picture of the soul. The concept of concealment of personality, mental problems, split personality.

Av Anti-Empire.

Sverige tok to beslutninger samme uke: Det skal innføres vaksinepass og landet skal sende tropper til Ukraina.

Den svenske Folkhälsomyndigheten kunngjorde på onsdag at de vil innføre vaksinepass for første gang fra begynnelsen av desember, noe som medfører  at teatre, konserter og andre innendørsarrangementer settes  i stand til å  begrense adgangen til å gjelde bare for de som er fullvaksinerte.

” Vaksinepass er et tiltak som vi anser som nødvendig”, sa Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndighetens generaldirektør(utnevnt denne måneden), på en pressekonferanse der denne endringen ble kunngjort, i det hun pekte på økende smittetall ellers i Europa. 

“Vi kan ikke bare slappe av og håpe på det beste”.

Sveriges kulturminister, Amanda Lind, understreket at at regjeringen ikke håndhever vaksinepass for de som holder større innendørsarrangementer, men at de som ikke kan vise fram et slikt bevis, vil måtte følge visse restriksjoner.

“Restriksjonene som ellers ville gjelde ved en aktivitet blir gjort lettere hvis arrangøren kan garantere at deltakerne er vaksinerte”, sa hun.

Hun sa at regjeringen lenge har fundert på kreve vaksinebevis, som lenge har blitt brukt som et verktøy ellers i Europa.

“Å bli stand til å bruke vaksinebevis er noe regjeringen har har forberedt i lang tid. Dere har tidligere hørt meg snakke om vaksinebevis som en “plan B”. Nå er den situasjonen her, ” sa Lind.

Hvordan vil Sverige bruke vaksinepassset?

Den svenske Folkhälsomyndigheten sa i en pressemelding onsdag ettermiddag at de hadde til hensikt å gjeninnføre restriksjoner på alle innendørsarrangementer med mer enn 100 deltakere fra 1. desember. 

Restriksjonene kan komme til å innebære et maksimum antall på personer som får lov å delta pr. kvadratmeter, eller krav om minimumsavstand mellom forskjellige grupper av personer som er tilstede. På denne pressekonferansen ville ikke Tegmark Wisell gi ytterligere detaljer, men hun sa bare at  restriksjonene vil bli “lignende” de som var under tidligere smittebølger.

De nye restriksjonene vil gjelde for teatre, konserter, kinoer, nattklubber, sportsbegivenheter, tivoli, fornøyelsesparker, markeder, konferanser, demonstrasjoner og gudstjenester.

Institusjoner og arrangører vil bli fritatt fra de nye restriksjonene hvis de krever at alle som deltar har vist fram et gyldig vaksinasjonsbevis.  

Muligheten til å kreve vaksinepass forventes på det nåværende tidspunkt  ikke å bli utvidet til å gjelde for restauranter, barer, eller lignende etablissementer, slik det har vært i Frankrike, Danmark og andre land- så lenge det ikke arrangeres dans.

Hva vil kreves for at vaksinebeviset skal være gyldig?

Til forskjell fra lignenede helse- eller Covidpass som har vært tatt i bruk ellers i Europa, vil Sveriges krav gjelde for vaksinering og kun for vaksinering, slik at de som har mottatt avsluttende vaksinedose minst to uker før de deltar på et arrangement blir regnet som fullvaksinerte. Bevis på negativt testresultat eller bevis på at man har blitt frisk etter Covid-19 infeksjon vil ikke være nok til å slippe inn på arrangementer hvor det kreves et bevis.

Hultquist forberedt på å la det svenske militæret trene ukrainske tropper

-Peter Hultquist støtter et forslag innen EU som har kommet fra de baltiske stater om et treningsoppdrag ledet av den Europeiske Union

 -Dette kan bety at Sverige evt. vil sende offiserer til landet for å trene militæret.

Sveriges forsvarsminister sa seg enig i å sende svenske tropper til Ukraina  for et treningsoppdrag ledet av den Europeiske Union. Hultquist uttalte dette  i det svenske radioprogrammet Ekot.

“Vi anser det som veldig viktig å fremheve EUs ambisjon om å bevare sikkerhet og suverenitet for Ukraina”,sa den svenske forsvarsministeren.

Hultquist har til hensikt å finne ut hvordan Sverige kan delta i dette.

I oktober kunngjorde Ukrainas forsvarsminister at en utplassering av militære for rådgivning og treningsoppdrag ville finne sted i landet ved slutten av dette året. 

Tidligere ble det kjent at Brussel sendte eksperter til Ukraina for å studere landets behov i forbindelse med utplassering av militære fra EU for treningsoppdrag. 

Siste uke sa den svenske ambassadøren i  Ukraina Tobias Tiberg  at den Europeiske Union vil forberede en evaluering av sikkerhetssituasjonen ved den ukrainske grensen hvor russiske tropper er konsentrert

Denne artikkelen ble oversatt til norsk av Jeanne d`Arc og publisert av Derimot.no.

Kommentar: Tilfeldig, men talende sammenfall

Det er naturligvis ingen direkte sammenheng mellom disse to begivenhetene. De er bare talende eksempler på hvert sitt område for en mislykket politikk:

Koronapasset vil ikke beskytte noen mot smitte, siden vaksinerte smitter minst like mye som uvaksninerte.

Den svenske styrken i Ukraina vil ikke ha noe som helst å bety for «forsvar av Ukraina». Soldatene skal bare tjene som en «snubletrådstyrke». Deres oppgave er å dø foran eventuelt framrykkende russiske styrker for å gi USA og NATO påskudd til opptrapping.

Forrige artikkelKinas hypersoniske våpen skjøt ut et missil i flukt – Pentagon skjønner ikke hvordan
Neste artikkelGlobal organisasjon vil kvele ytringsfriheten i hele verden
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.