India erklærer «klima lockdown»

0
Delhi, smog

Indias høyesterett ber om lockdown i hovedstaden New Delhi. Det er på grunn av en helsesituasjon, men det handler ikke om COVID-19. Det handler om luftforurensning, melder NPR.

Under en høring mandag beordret dommerne myndighetene til å stanse all unødvendig reise på veiene i hovedstadsregionen. De ba dem også stenge kontorer i området, og tvinge titalls millioner mennesker til å jobbe hjemmefra.

Det er uklart om eller når en slik lockdown vil tre i kraft, eller hvor lenge den kan vare. Delhis luftkvalitet så ut til å avta noe mandag. AQI er nå på lavt 400-tallet på en 500-punkts skala. Forrige uke var det utenfor listene i enkelte områder.

Delhis sjefsminister har indikert at han er villig til å innføre en forurensningsrelatert lockdown, men har sagt at det ville ha minimal effekt uten lignende tiltak fra nabostatene. Tjenestemenn fra delstatene Punjab, Haryana og Uttar Pradesh planlegger å holde møter tirsdag.

India var et av de landene som presset på for å vanne ut konklusjonene på COP26. Mediene i India kalte den utvannede teksten for «en stor seier for India».

India får omtrent 70% av sin elektrisitet fra kullkraftverk. Statsminister Modi sier at India skal nå «net zero» i 2070, men har ikke forklart hvordan det skal skje.

Det kan bli mange «klima lockdowns» før man kommer så langt.

I mellomtida har de som driver med sånt erklært at forestillinga om «klima lockdown» er «en konspirasjonsteori» og et uttykk for «digitalt hat».

Callum Hood fra Center for Countering Digital Hate sier at konspirasjonsteoretikere presser frem den falske ideen om klima lockdown som et middel til å «rettferdiggjøre konspirasjonsteoriene sine om COVID-pandemien.»

Der fikk vi den!

I 2019 lanserte World Economic Forum et nytt kredittkort, Doconomy, som ifølge nettsidene deres «overvåker karbonavtrykket til kundene sine – og kutter ut forbruket deres når de når karbonmaksimum.»

Les: This credit card has a carbon-emission spending limit

Det er sikkert også en konspirasjonsteori framsatt av Klaus Schwab og Børge Brende for å skape «digitalt» hat.

Forrige artikkelMemoarer fra testklinikken
Neste artikkelDen merkelige saka om Dr. Jekyll og Mister Gates