I en rekke stater i USA sparkes nå uvaksinerte politifolk.

0

I Florida får de en bonus på $5000,- for å ta jobb der.

Republikansk-kontrollerte stater prøver i økende grad å rekruttere politioffiserer som mister jobben på grunn av de obligatoriske Covid-19-vaksinene. 

I Florida tilbyr man nå avskjedigete politifolk fra andre stater 5000 dollar om de tar jobb hos dem.

Floridas guvernør Ron DeSantis fortalte Fox News på søndag at han håper å kunne undertegne et lovforslag  som gir han lov til å utlove en slik bonus i et forsøk på å bekjempe «grunnlovs-stridige» vaksinetiltak i andre stater, og på en slik måte fylle opp mangel på politifolk i hans egen stat.

Denne republikanske guvernøren leverte på fredag inn et spesielt lovforslag som skal beskytte innbyggere i hans stat mot å miste jobben på grunn av vaksinepåbud.

«I Florida vil vi ikke bare beskytte politimyndighetene og alle slags jobber. Vi skal aktivt arbeide for å rekruttere politifolk fra andre stater fordi vi trenger flere politifolk og flere sheriff-kontorer», sa DeSantis i et intervju med Fox News, der han henviste til obligatoriske vaksiner i stater som Washington og New York.


_____________________________________________________________________________

«Så politifolk i Minneapolis eller Seattle – om dere ikke blir skikkelig behandlet, skal vi behandle dere bedre, og dere kan fylle opp ledige stillinger hos oss. Og vi skal betale dere for det!».
________________________________________________________
______________________

DeSantis som nå har gått til krig mot obligatorisk vaksine i sin stat, sier at han hører fra andre steder og fra helsepersonell som ble hyllet som helter under pandemiens første dager nå blir behandlet som utstøtte fordi de nekter å ta Covid-19 vaksinen.

«De får ikke lov til å jobbe av den grunn», fortalte han til tv-vertinnen Maria Bartiromo. «De sto på, og gjorde det med både ære og integritet. Men nå er det folk som vi sparke dem fra jobben på grunn av denne vaksinen. Og er ikke det i bunn og grunn en personlig beslutning?»

DeSantis argumenterte med at politifolk som hadde blitt friske av Covid-19 skulle unntas fra denne obligatoriske vaksinen, fordi de hadde utviklet «naturlig immunitet» mot viruset. «De gjør ingen unntak for dette. De later som om noe slikt ikke eksisterer».

Slike stater er Indiana, Arizona og Alaska. De har allerede åpent tvunget politifolk ut av jobben fordi de ikke vil la seg vaksinere, eller de har talt mot innføring av obligatorisk vaksine.

Chicago-politiet regner med at mer enn 3000 politifolk i byen muligens blir fjernet fra jobbene fordi de nekter å la seg vaksinere.

Politimesteren i Los Angeles, Alex Villanieva sa tidligere denne måneden at han ikke ville tvinge vaksinen på sine ansatte. Da ville han miste så mye som 10 prosent av arbeidsstyrken, han som allerede strevde med kutt i budsjettene.

Den obligatoriske vaksinen som ble innført av Washingtons guvernør Jay Inslee har vært en av de strengeste i hele landet, og det har kostet 1900 statsansatte jobben. Washington State Patrol sa på tirsdag at 127 av dere ansatte hadde blitt tvunget ut.

En av de som mistet jobben var State Trooper Robert LeMay. Det ble slutten på hans 22 år lange karriere forrige uke. Hn sa: «Dette er siste gang dere få høre meg fra en statlig politibil. Jay Inslee kan kysse meg i ræva». Hans siste ord i jobben ble lagt ut på sosiale medier. Den har blitt sett mer enn to millioner ganger.

Mer enn 20 stater har innført en eller annen form for obligatorisk vaksine på sine ansatte. Større byer har sluttet seg til, som New York der borgermester Bill de Blasio på onsdag kunngjorde at alle ansatte i byen som ikke hadde fått minst én Covid.19-dose før 1. november ikke vil få utbetalt lønn.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Forrige artikkelMilliardærklubben vil omdanne kapitalismen innen 2030
Neste artikkelZelenskys rådgiver: – Krig med Ukraina vil bety slutten på Russland