USAs base i Øst-Syria totalt blokkert med elektronisk våpen

0

USAs base i det okkuperte al-Tanf i Øst-Syria er under total elektronisk blokade, skriver det russiske nyhetsbyrået avia-pro. Byrået, som er organ for russiske luftfartsmyndigheter, skriver at kilden til det elektroniske våpenet som har blokkert USAs base, er ukjent, men de skriver videre:

Amerikanske provokasjoner mot den russiske og syriske hæren, samt aggresjonen mot iranske og pro-iranske styrker i den arabiske republikken, er årsaken til «blokaden» av den amerikanske militærbasen i Øst-Syria med hjelp av elektroniske krigføringssystemer.

Så helt ukjent er det vel ikke. Byrået skriver videre:

For øyeblikket er det kjent at nesten alle radarstasjoner, luftforsvarssystemer, satellittkommunikasjon og et globalt posisjoneringssystem er blokkert i området til den amerikanske militærbasen i Al-Tanf-området.

Det dreier seg om et ganske kraftig elektronisk krigføringssystem. Radien til «dødsonen» er omtrent 120-150 kilometer og påvirker ikke bare territoriet til Syria, men også territoriet til nabolandet Jordan og Irak.

Verken mobil- eller satellittsystemer fungerer i den amerikanske basen, og heller ikke GPS-systemene deres.

Analytikere gjør oppmerksom på at elektroniske blokade skaper svært alvorlige hindringer for USA og en rekke andre land i deres bruk av droner og jagerfly, og i all militær aktivitet, også på bakken.

Russland har så kraftige elektroniske våpen som det her er snakk om, men om også Syria eller iranske militser har dem, er ikke kjent.

20. oktober ble al-Tanf-basen angrepet med droner. Dette skriver blant annet kanalen Memri.org. I en uttalelse fra Pentagon ble det sagt at det var «et bevisst og koordinert angrep» ved bruk av «både ubemannede fly og indirekte ild», men at ingen amerikanske tropper ble drept eller skadet. Erklæringen la til at USA angivelig skulle ha «rett til sjølforsvar» og de ville svare på et tidspunkt og sted de sjøl velger. I folkeretten finnes det ikke noen rett til sjøforsvar for en okkupantmakt, men at USA sjøl tar seg den retten, er velkjent. Les også analysen til Southfront.

Flere timer etter angrepet rapporterte den libanesiske avisen Al-Akhbar, som er knyttet til Hezbollah, at «de allierte i Syria operasjonsrommet», det vil si pro-iranske styrker, sto bak det, og at det var et svar på et angrep 13. oktober på posisjoner til de Iran-støttede styrkene i Palmyra.

Memri hevder at det er den såkalte motstandsaksen som står bak dette angrepet, og at det er en del av en strategi for å drive de amerikanske okkupasjonsstyrkene ut av Syria.

Forrige artikkelLitauen: Rapport fra Europas mest autoritære vaksine-regime
Neste artikkelTerroren i Afghanistan – uigursk sjølmordbomber angrep sjiamoské