Ny studie: Det kan ikke påvises at høy grad av vaksinering gir nedgang i covid-19

0

En vitenskapelig studie som er publisert i European Journal of Epidemiology har tatt for seg 68 forskjellige land og 2947 fylker i USA for å se på om økt grad av vaksinering har ført til noen nedgang i spredninga av covid-19. Studien har tittelen Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States og er utført av S. V. Subramanian og& Akhil Kumar.

Ingen synlig forbindelse mellom økt vaksinering og nedgang i covid-19

Forskerne skriver:

På landnivå ser det ut til å ikke være noe synlig forhold mellom prosentandelen av befolkninga som er fullstendig vaksinert og nye tilfeller av COVID-19 de siste 7 dagene. Faktisk antyder trendlinjen en marginalt positiv assosiasjon slik at land med høyere prosentandel av befolkningen som er fullt vaksinert har høyere COVID-19-tilfeller per 1 million mennesker. Spesielt hadde Israel med over 60% av befolkningen fullstendig vaksinert de høyeste tilfellene av COVID-19 per 1 million mennesker de siste 7 dagene. Mangelen på en meningsfull sammenheng mellom prosentvis befolkning fullstendig vaksinert og nye tilfeller av COVID-19 eksemplifiseres ytterligere, for eksempel ved sammenligning av Island og Portugal. Begge land har over 75% av befolkningen fullstendig vaksinert og har flere COVID-19-tilfeller per 1 million mennesker enn land som Vietnam og Sør-Afrika som har rundt 10% av befolkningen fullstendig vaksinert.

Også i de amerikanske fylkene er medianen av nye tilfeller av COVID-19 per 100 000 mennesker de siste 7 dagene stort sett like i kategoriene prosent befolkning som er fullstendig vaksinert. Spesielt er det også betydelig fylkesvariasjon i nye COVID-19-tilfeller innenfor kategorier av prosentandel av befolkningen som er fullstendig vaksinert. Det ser heller ikke ut til å være noen signifikant signalering av tilfeller av COVID-19 som synker med høyere prosentandel av befolkningen som er fullstendig vaksinert.

«Vaksinestrategien må granskes på nytt»

Forfatterne skriver i sin konklusjon:

Den ensidige avhengigheten av vaksinasjon som en hovedstrategi for å dempe COVID-19 og dens negative konsekvenser må undersøkes på nytt, spesielt med tanke på Delta (B.1.617.2)-varianten og sannsynligheten for framtidige varianter. Andre farmakologiske og ikke-farmakologiske inngrep må kanskje iverksettes ved siden av økende vaksinasjonshastigheter. Slik kurskorreksjon, spesielt med hensyn til den politiske narrativen, blir avgjørende med nye vitenskapelig bevis på den faktiske virkninga av vaksinene.

For eksempel, i en rapport utgitt fra Helsedepartementet i Israel, ble effektiviteten til to doser av BNT162b2 (Pfizer-BioNTech)-vaksinen mot forebygging av COVID-19-infeksjon rapportert å være 39%, vesentlig lavere enn forsøkseffekten på 96%. Det viser seg også at immunitet fra Pfizer-BioNTech-vaksinen kanskje ikke er så sterk som immunitet oppnådd gjennom smitte fra COVID-19-viruset. Det er også rapportert en betydelig nedgang i immunitet mot mRNA-vaksiner 6 måneder etter immunisering. Selv om vaksinasjoner gir beskyttelse til personer mot alvorlig sykehusinnleggelse og død, rapporterte CDC en økning fra henholdsvis 0,01 til 9% og 0 til 15,1% (mellom januar til mai 2021) blant sykehusinnleggelser og dødsfall blant de fullt vaksinerte.

Forrige artikkelUngarn gjør separat gassavtale med Russland
Neste artikkelAlgerie vil redusere drastisk sine økonomiske forbindelser med Frankrike