Hva mener dere om NATOs plan om å gjøre hjernene våre til slagmark?

0
Fra omslaget til NATO-studien

Åpent brev til stortingspolitikerne.

Vi publiserte på steigan.no i går en gjennomgang av en NATO-sponset studie som sier at

«Selv om handlinger som utføres på de fem domenene blir utført for å ha en effekt på det menneskelige området, er kognitiv krigføring å omgjøre alle til våpen.»

Denne kognitive krigføringa er det nye satsingsområdet til NATO.

Studien snakket om «smeltedigelen til datavitenskap og humanvitenskap», og understreket at «kombinasjonen av samfunnsvitenskap og systemteknikk vil være nøkkelen til å hjelpe militære analytikere med å forbedre produksjonen av etterretning.»

«Hvis kinetisk makt ikke kan beseire fienden,» sa den, «vil psykologi og tilhørende atferds- og samfunnsvitenskap fylle tomrommet.»

«Utnyttelse av samfunnsvitenskap vil være sentralt i utviklingen av Human Domain Operations Plan,» fortsatte rapporten. «Det vil støtte kampoperasjonene ved å tilby potensielle handlingsforløp for hele det omkringliggende menneskelige miljøet inkludert fiendtlige styrker, men også å bestemme viktige menneskelige elementer som det kognitive tyngdepunktet, ønsket oppførsel som sluttilstand.»

Alle akademiske disipliner vil være involvert i kognitiv krigføring, ikke bare i den harde vitenskapen. «Innenfor det militære vil blant anndre områder ekspertise om antropologi, etnografi, historie, psykologi være mer enn noen gang før nødvendig for å samarbeide med militæret,» uttalte den NATO-sponsede studien.

Rapporten nærmer seg konklusjonen med et uhyggelig sitat:

“Dagens fremskritt innen nanoteknologi, bioteknologi, informasjonsteknologi og kognitiv vitenskap (NBIC), forsterket av den tilsynelatende ustoppelige marsjen til en triumferende troika bestående av kunstig intelligens (AI), store data og sivilisasjonens ‘digitale avhengighet’ har skapt et mye mer illevarslende prospekt: ​​en innebygd femtekolonne, der alle, uten at han eller hun vet det, oppfører seg etter planene til en av våre konkurrenter. ”

«Det moderne krigsbegrepet handler ikke om våpen, men om innflytelse,» postuleres det. «Seier i det lange løp vil utelukkende være avhengig av evnen til å påvirke, affektere, endre eller sette sitt spor på det kognitive domenet.»

NATO studien avsluttet deretter med et siste avsnitt som gjør det klart over enhver tvil at den vestlige militæralliansens endelige mål ikke bare er fysisk kontroll over planeten, men også kontroll over folks sinn:

«Kognitiv krigføring kan godt være det manglende elementet som tillater overgangen fra militær seier på slagmarken til varig politisk suksess. Det menneskelige domenet kan godt være det avgjørende domenet, der operasjoner med flere domener oppnår overkommandoens mål. De fem første domenene kan gi taktiske og operasjonelle seire; bare det menneskelige domene kan oppnå den endelige og fulle seieren.”

Hva mener dere stortingspolitikere?

Som NATO-medlem vil Norge bli trukket inn i denne krigen mot hjernene våre. En slik krigføring skiller ikke mellom militære og sivile mål, den retter seg tvert i svært stor grad mot det sivile samfunnet.

Spørsmålet er da: Hvordan stiller stortingspolitikerne seg til studien fra NATO og den såkalte kognitive krigføringa?

Vårt spørsmål retter seg i første rekke til lederne for Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Rødt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUngarn støtter Polen mot EU
Neste artikkelHurdalsplattformen: «Norge er NATO i nord»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).