Gå-sakte-aksjon blant piloter mot vaksinetvang

0
Southwest Airlines

Southwest Airlines kansellerte mer enn 1000 flygninger 10. oktober 2021. De skyldte på dårlig vær og problemer med flykontrollen, men Henry H. Harteveldt, som er analytiker for reiseindustrien mener at en underliggende årsak til problemene er en gå-sakte-aksjon blant pilotene i flyselskapet. Dette skriver ABC News.

Harteveldt sier at den mest bekymringsfulle årsaken er sannsynligheten for at noen piloter som motsetter seg Southwest sin beslutning om å pålegge COVID-19-vaksinasjoner deltar i en ulovlig faglig aksjon der de melder seg syke eller deltar i en «gå-sakte-aksjon.» I en uttalelse lørdag sa flyselskapets pilotforening, Southwest Airlines Pilots Association, at det ikke er tilfelle.

Dementiet til pilotforeninga er hva de ville ha sagt eller måtte ha sagt uansett. Hvis de er gått til en ulovig gå-sakte-aksjon og innrømte det, ville de risikere store erstatningskrav og antakelig oppsigelser.

Det var i forrige uke at Southwest Airlines innførte vaksinetvang for sine ansatte.

Problemene for flyselskapet fortsatte 11. oktober da de måtte kansellere flere hundre flygninger. Kursen på selskapets aksjer på børsen falt med 3% samme dag.

De utbredte problemene begynte kort tid etter at Southwest Airlines Pilots Association fredag ba en føderal domstol om å blokkere flyselskapets pålegg om at alle ansatte skulle vaksinere seg mot COVID-19. Fagforbundet sa at det ikke er imot vaksinasjon, men det argumenterte i sin anmeldelse om at Southwest må forhandle før de tar et slikt skritt.

Tilsvarende problemer i Amtrak

Amtrak måtte innstille to tog 10. oktober, og det var spekulasjoner om at også dette kunne være på grunn av en ulovlig faglig aksjon mot vaksinetvang.

Guvernøren i Texas forbyr vaksinetvang

Greg Abbott, som er guvernør i Texas, har utstedt et dekret der han forbyr vaksinetvang i delstaten:

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet digital-finansielle kompleks og Kinas kommunistparti
Neste artikkelUlovligheter i vindkraft – lovbrudd i forretningsmodellen