Colin Powell, krigsforbryter som var elsket av maktapparatet og mediene

0

Tidligere utenriksminister i USA, Colin Powell, døde 18. oktober. Han var fullvaksinert og døde av komplikasjoner etter covid-19. Hovedstrømsmediene i USA og den politiske eliten hyllet ham. Typisk er denne formuleringa fra Los Angeles Daily News: «There’s no inspiring American success story grander than that of Colin Powell

Men han var en stor krigsforbryter som spilte en nøkkelrolle i å utløse krigen mot Irak. Verst var hans tale i FN i 2003 der han framførte direkte propagandaløgner om Irak. Der la han fram falsk informasjon om såkalte masseødeleggelsesvåpen, noe som igjen førte til den katastrofale krigen mot Irak.

Ifølge Iraq bodycount ble opp mot 210.000 sivile drept på grunn av det angrepet Powell propaganderte for. Landets infrastruktur ble smadret og alt fra vann- og strømforsyning til utdannelse, helsevesen og matforsyning ble så rasert at millioner langt på vei fikk livene sine ødelagt. De økonomiske kostnadene for Irak ble også astronomiske.

Jimmy Dore skjærer gjennom elitens hyllest til krigsforbryteren Powell.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.